trikovi

Senke i razliciti tipovi sencenja.

February 21, 2017 Unknown 2 Comments

Svi zelimo lepo nasminkano lice. Sve mi zelimo da znamo da to uradimo same. Dok vezbamo, u tim nekim pokusajima, desi se i da izgledamo smesno. Zelimo naglasene oci. Pa dodajemo crne koliko mozemo. Onda shvatimo da izgledamo kao pande. I tako. 


Da se to ne bi desavalo. Evo nekoliko primera kako bi mogli osenciti kapak. Postoje jos mnoge razne varijante i razne boje. 
Ali evo nekoliko osnovnih koje ja cesto koristim.


Morate da shvatite da je kod vecine sencenja bitan kontrast. Postoje izuzeci naravno. Ali ako pogledate slike. VIdecete pocetak oka naglasen i svetao, a kraj oka naglasen i taman. Koje ce boje biti izmedju to je apsolutno vas izbor. Ja sam u primerima crtala crno belo cisto da bi bila bolja preglednost. Ali opet napominjem, igrajte se bojama, eksperimentisite. Pa makar i sve skinule na kraju iz svakog novog sminkanja nesto novo cete nauciti. 




1.Vise o ovom nacinu nanosenja senke pogledajte ovde. Ovo je jedan standarni tip. Ivicne linije su dobro izblendane (razmazane). Ovaj tip mozete primeniti na brzinu. Kada ne mora svaka linija lepo da se vidi, vec samo da se boje dobro stope jedna sa drugom.

2.Ovo je malo ozbiljniji tip sencenja. Mozete poseti sa tipom pod brojem 1. i nastaviti opusteno sa ovim pod brojem 2. Karasteristicno za ovaj nacin je to sto je linija gde je pregib oka jasno vidljiva. Crna senka na kraju oka je takodje jasnija, a tu je ovaj mackasti kraj koji se spaja sa ajlajnerom.

3.Primer pod brojem 3. je nesto drugacija od ostalih. Karasteristicno za ovaj tip je sto je kontrast usmeren na sredinu oka. Najtamnija senka se nalazi na pocetku i na kraju oka, a najsvetlija tacka je u sredini.

4.Primer pod brojem 4. se takodje razlikuje od drugih. Ovde je ceo kapak u tamnoj nijansi, bez kontrasta. Jedino sto se ovde senci je linija pregiba oka gde uglavnom dolazi druga boja. Ovaj tip dosta je lako uraditi.

5. Primer pod brojem 5. je malo teze uraditi. Ovde je linija pregiba oka jasno i precizno oznacena. Moj savet je da pocnete sa tim. A zatim ako vam je linija kriva, popravite sa korektorom. Ispod te linije nalazi se dosta svetlija senka ili cak bela, kako bi dobili kontrast.

6. Primer pod brojem 6. je najteze uraditi. Slican je kao pod brojem 5. samo sto je ovde kontrast drugacije usmeren. Kraj oka je najtamniji. Pocetak najsvetliji. Ali izmedju pregiba i senke sa kapka nalazi se jasna i precizna bela linija. Opet greske mozete popraviti korektorom. A ovu belu liniju najbolje je iscrtati belim kreonom. 


Ovi tipovi sencenja mogu biti i drugacije kombinovani,sa ili bez ajlajnera,sa drugim bojama,sa senkom ispod oka,za belim ili crnim kreonom unutar oka, sa belim kreonom uz ajlajner..itd.
Postoji mnogo nacina. Na vama je da otkrijete koji vam je najlakse uraditi i koji vam najlepse stoji.








Kako vi nanosite senke? Javite mi utiske ako ste isprobale nesto od ovog ili jos bolje posaljite slike :) 

2 comments:

  1. 1. definitnivno, ali su svi jako zanimljivi, i kada imam vremena, cesto se igram, isprobava sve, ovde mi 3. deluje odlično, pokusacu prvom prilikom ♥ :D

    ReplyDelete
  2. Tako i ja :D Cim imam vremena, mackanje i ekperimentisanje :D :*

    ReplyDelete

Makeup
Hair