Putovanja

Mesto gde zive bajke - Disneyland Paris

February 21, 2017 Unknown 0 Comments


Ako ste procitali onaj deo ‘’o meni’’, onda ste upoznati sa tim da trenutno zivim u Francuskoj. U predgradju Pariza. Samo na godinu dana. Tokom naseg boravka ovde, vec smo obisli neka lepa mesta, ali svakako da planiramo da obidjemo jos neka. Jedno od nasih omiljenih mesta je DISNEYLAND.




Ako dolazite u Pariz onda ovo nikako nemojte da propustite. Bilo da imate decu ili ne. Samo ako volite zabavu koja nije virtuelna onda svakako morate izdvojiti jedan dan za posetu Disneylandu. 

Sta treba da znate ako planirate da idete :

Karte kupite online, a ne na ulazu.
Ponesite hranu i vodu.
Ako imate manju decu obavezno ponesite kolica.
Ako ste u mogucnosti, jos bolje dodjite kolima
ili iznajmite sobu u hotelu.
Kupite fast pass ako ne zelite da cekate.
Obujte najudobnije cipele koje imate.



Moja preporuka je da ulaznice kupite na njihovom sajtu jer su tamo jeftinije nego na ulazu. Hrana je tamo dosta skupa, mislim bas bas skupa, tako da obavezno ponesite i hranu i vodu. Disneyland je ogroman, jos pogotovo ako idete u oba parka, vasa deca ce pre vremena postati sanjiva i umorna. Ako dodjete kolima bicete u mogucnosti da decu smestite u kola da malo odremaju. Ako iznajmite sobu jos bolje. Da vam kazem da su na atrakcijama redovi bas dugacki, ako idete prvi put i imate samo jedan dan i ko zna kad cete opet doci, moj savet, ustedite jos malo novca i kupite fast pass. Dakle ponovo kazem, pogledajte na mapi, Disneyland je odgroman, ima dosta da se pesaci, a tesko da cete uspeti da se odmorite pored toliko zabavnih stvari. Nemojte ici u stiklama. Obujte najudobnije patike.




Nasi utisci:


Najbolji dan ikad. Mislim da bi svako trebao bar jednom u zivotu da provede taj jedan kao sto smo mi. Kao sto su hiljade ljudi tog dana. Kao da ste deo jedne predivne bajke. Taj dvorac, znate onaj dvorac koji vidjate kada pocinje neki njihov crtac, pa ovo je taj dvorac ali u svojoj prirodnoj velicini. Oborice vas sa nogu. 


Nije nam tesko palo ni cekanje u redu pola sata. Ako zelite cisto druzenje sa porodicom, dobru zabavu koja je prava i nije virtuelna, preko tableta, telefona i kompjutera, onda bi svakako trebalo da dodjete. Disneyland se sastoji iz dva parka. U jednom su pretezno atrakcije za malo stariju decu, drugi park je vise posvecen manjoj deci. Mada, koji god da odaberete, necete pogresiti. Ako volite disney crtane filmove, vase srce ostace u Disneylandu. Petar Pan, Toy story, Cars, Alisa u zemlji cuda, Miki Maus, samo su jedni od atrakcija koje cete tamo videti. Tu su soljice koje se vrte, padobranci koji se spustaju sa visine, razni roler-kosteri, brod Petra Pana, predstava koja je magicna, Aladinovi cilimi i raznorazne druge atrakcije kojih ima toliko puno da bih mogla da nabrajam do sutra.







A za kraj veceri,nikako ne propustite vatromet. Nase devojcice su bile sanjive, pa smo razmisljali da krenemo kuci polako. Dobro je sto smo ostali. Takav vatromet jos niste videli. Vatromet koji ima pricu, a ukljucuje vodu i vatru. Vatromet koji traje pola sata. To je ustvari projekcija disnijevih junaka na prelepom dvorcu. Uz dodatne elemente definitivno je zakljucila nasu pricu o Disneylandu. Neverovatno mesto, koje svima toplo preporucujem.




Da li ste vec posetili ovo divno mesto? Kakvi su vasi utisci? 

0 comments:

Makeup
Hair