Kako?

Kako do savrsenog ajlajnera?

February 28, 2017 Unknown 4 Comments


Ajlajner predstavlja crnu jasnu i ostru liniju na kapku iznad trepavica.
Moze biti i druge boje.
Moze biti i zamagljen tj njegove ivice ne moraju uvek biti ostre.
Moze biti do kraja kapka odnosno trepavica, a moze biti i produzen i izvucen u spic kao kod popularnog mackastog izgleda.
Moze pocinjati od samog pocetka oka, a i ne mora.
Postoji dosta dobrih nacina, a postoji dosta i pogresnih.
Saveti prilikom nanosenja ajlajnera: 

1.Najbitnije. Neka vasa ruka uvek ima podlogu.Nemojte da vam ruka bude u vazduhu. Prislonite lakat na sto i pokusajte ponovo.

2.Zatvorite oko. Ako drugacije ne mozete, zatvorite lepo to oko na koje stavljate ajlajner,jednom rukom ga blago zategnite a drugom iscrtavajte.

3.Selotejp. Ako ne mozete da se snadjete sa savrsenim spicem kod mackastih ociju, zalepite selotejp pocevsi od kraja oka po kraja obrva. On ce vam dati smernicu kuda ajlajner treba da ide,posle toga vase je samo da iscrtate. To ce vam takodje pomoci da vasi spicevi budu jednaki.



4.Vreme. Ako niste sigurne da umete dobro da odradite ajlajner nemojte ostaviti 5 minuta za njega. Ako treba sat vremena,sat vremena. Ali se potrudite bar da naucite nesto za tih sat vremena pa ce vam drugi put biti lakse.

5.Bela linija. Kako bi vas ajlajner bio potpun ne zaboravite da ne sme biti nikakve svetle linije izmedju trepavica i ajlajnera, sve mora biti crno i sve mora biti popunjeno.


6.Ajlajner ispod oka. Kada stavljate ajlajner ispod oka,vodite racuna da on uvek bude izblendan,a nikad ostar jer cete ovaj nacin naglasiti podocnjake i oko nece lepo izgledati.



Kako da bude jednako na oba oka ?

Imam za vas samo jednu rec. Strpljenje. Niko se nije naucen rodio. 
Pokusajte da iscrtate prvo jednu malu linijicu kuda ce ici taj kraj ajlajnera. Iscrtajte je odmah na oba oka. Kao sto je prikazano na slici broj 1. Zatim odredite sirinu, kao na slici broj 2. I onda dolazi laksi deo, samo pratite liniju oka . Zatim popunite. Ni meni nije uspelo iz prve. Ali to je sasvim uredu. Vezbanjem mozete postici savrsenstvo. Samo napred. Ne odustajte.



Takodje postoje razliciti oblici ajlajnera. Ne mora vama ispasti isto kao na prvoj slici. Na vama je da vidite koji vam najlepse stoji i koji vam je najlakse da uradite. Srecno :) 



Ovako izgleda moj ajlajner :) 




Da li znate da stavite ajlajner? Koji ajlajner koristite? Da li vam se dopada moj?

Follow my blog with Bloglovin

4 comments:

  1. Obozavam da vidim nanekom ajlajner, ali meni, buduci da imam spustene kapke, uzasno stoji :)
    Divno si objasnila, bravo♥

    ReplyDelete
  2. Divan post! Ja stavljam ajlajner, ali ne toliko često. Trenutno koristim neki GR. :)

    Fashion, Beauty and Style

    ReplyDelete

Makeup
Hair