Tetoviranje

Nesto vise o pirsingu..

May 19, 2017 Unknown 46 Comments

Pirsinzi, modni detalj današnjice.




Retko kad je pirsing postavljen na neko mesto da bi nešto značio, pre će biti da postavljen tu da bi to mesto bilo istaknuto i ulepšano. Ja, kao osoba koja je već imala skoro sve moguće pirsinge, a sada nemam ni jedan, mislim da sam kompetentna da pričam na ovu temu. Naime, imala sam skoro sve, a sada nemam ni jedan. Zašto? Jednostavno sam ih prerasla. I na kraju shvatila da mi samo smetaju i da mi je bolje bez njih. Ja sam takodje i osoba koja je pokušala da se bavi ovim poslom, iza sebe imam oko 20 zadovoljnih mušterija, ali to ipak nije ono što ja volim.
Posao pirsera je zahtevan, potrebna je veština, znanje i iskustvo. Potrebna je koncentracija, stabilna ruka i puno posla oko sortiranja nakita.



 Sada ću vam iskreno reći šta mislim o svakom pirsingu ponaosob.

Pirsing u nosu. Većini devojaka odlično stoji. Ističe nos. Buši se najtanjom iglom, ali se buši hrskavica. Bol bi ocenila na skali od 1 do 10, sedmicom. Nekad zna da krvari, ukoliko se potrefi krvni sud, ali to ne utiče na dodatnu bol, ni na zarastanje. Gotovo uvek pri ubodu, cure suze. Nos je takodje jedno od mesta koje se najčešće inficira, pod uticajem pudera, raznih krema i neredovnog održavanja.



Pirsing u ušima. Polovina uveta je hrskavica, ona naravno više boli. Bol bi ocenila takodje sedmicom. Jer je slična hrskavica kao kod nosa, samo tanja. Takodje krvari, ako se potrefi krvni sud. Ovakvi pirsinzi se često inficiraju zbog kontantnog nenamernog kačenja rukama. Pirsing u donjem delu uveta, dobro poznat, svi imaju mindjuše baš na ovom mestu. Bol nije jaka, ocenila bi je četvorkom. Mogu reći još i da je mome detetu postavljena mindjuša pre neki dan i da nije čak ni plakala, a ona ima 4 godine.



Pirsing ispod, iznad i oko usana. Ovakvi pirsinzi su takodje veoma česti. Jedan deo rupe je koža, a jedan deo sluzokoža. Buše se iglom srednje veličine i bol bi ocenila sa sešticom. Ono što moram napomenuti, ja sam imala pirsing ispod usana i on mi je oštetio desni. U ovom delu u ustima nalazi se pločiča. Koja je vremenom udarala i udarala u desni, i sada tačno znam gde je bila ta pločica jer imam rupicu na desnima. Koja mi naravno ne smeta, i ne širi se dalje. Samo eto, verovatno bi bila još dublja da pirsing nisam izvadila. Ne mogu da kažem da je i sa drugim pirsinzima oko usana ista situacija, ovo je samo moj slučaj.


 Ovako je izgledao na meni. 


 Pirsing u pupku. Najčešći modni detalj kod devojaka. Buši se najdebljom iglom. Koža na stomaku je zaista debela i treba snage da se igla uopšte gurne. Meni je ostao ožiljak. Bol bi ocenila osmicom. Kod ovog pirsinga infekcije su takodje jako česte, zbog sintetičkih majica, kačenja, neredovnog održavanja i slično.



Pirsing na obrvi i izmedju obrva. Bol nije jaka, ocenila bi je peticom. Ja sam sama sebi stavila pirsing izmedju obrva, da vidim kako će mi stajati i posle skinula. Kod tog pirsinga potrebna je velika preciznost. Što se tiče obrve, ona je najčešći pirsing kod muskaraca. Infekcije nisu česte. Što se mene tiče ožiljak mi nije ostao.




Pirsing u jeziku. Bol bi ocenila devetkom. Nije to neka bol ustvari, više je strah. Neko vam drži jezik u rukama, nije baš prijatno. Buši se najdebljom iglom, nije pametno raditi ovaj pirsing kod početnika jer može se desiti da probode venu, a onda pravac u hitnu. Pre bušenja se obučno proverava donja strana jezika, ukoliko vene ili vena idu po sredini, bušenje je nemoguće tada u toj oblasti. Prvi dan jezik je ok, drugi dan natiče jako, u većini slučajeva i boli. Osoba teško priča i ne može normalno da jede.


Pirsing u obrazima. Poznat takodje jer uz njega osoba ima rupice u obrazima, čak i kada pirsinge izvadi, ostaje ožiljak i vidu tačkice i takozvane rupice takodje ostaju. Ono što je smešno u vezi njega, je što izgleda očajno prvih mesec dana. Jer tokom bušenja, inače najdebljom iglom, postavljaju se najduže šipkice, jer ukoliko bi došlo do otoka, da ima prostora za širenje. Bol bi ocenila sedmicom.



Ovako izgledaju obrazi nakon bušenja, pa sve dok ne zaraste rupice, osoba mora da nosi dugačke šipkice.


Dermalni pirsing. Ovo je pirsing koji se retko gde radi. Pomalo je zahtevan. Težak za postavljanje. U pitanju je čudna igla i pločica koja zatim dolazi u rupicu na koži. Kasnije se na tu pločicu zašravljuje mindjuša. Najgori scenario je da vam mindjušu neko slučajno iščupa. S obzirom da se ovakvi pirsinzi obično postavljaju na licu, posle njega ostaće samo ružan ožiljak. Takodje, ukoliko poželite da ga skinete, moraćete da se vratite tamo gde ste ga i postavili, jer nećete moći sami. Ja ga nisam radila, ali sam gledala kako ga postavljaju i bol bih mogla da ocenim osmicom.



Naravno da ovo nisu jedini pirsinzi koji postoje, tu su i mnogi drugi, ali ja sam ipak pričala samo o onim najpopularnijim. Spomenula sam par njih sa kojima imam iskustvo i o kojima znam ponešto.
Cene variraju od studia do studia i sam nakit igra važnu ulogu i u ceni. Recimo da je pirsing u novu najjeftiniji, a dermalno pirsing najskuplji. Mada ni obrazi ne zaostaju, jer je to ipak dva pirsinga.
Najvažnije kod svih pirsinga je higijena. Redovno čišćenje i održavanje i sve će biti ok. Što se tiče boli, ona je drugačija nego kod tetovaža, boli jače, ali boli samo 3 sekunde. Dok kod tetovaža boli manje, ali boli duže.

Za roditelje* Ukoliko ne možete da odgovorite vaše dete od pirsinga, najbolje bi bilo da mu pružite podršku i odete sa njim, raspitate se maksimalno u vezi svega. Poznavajući mene, dete će taj pirsing uraditi i bez vašeg odobrenja ukoliko je starije od 18 godine, pristanak nije potreban, pa bolje onda da i vi budete deo svega i moderne današnjice, vodite računa o higijeni i platite taj pirsing kod profesionalca, nego da dete ode kod nekog početnika jer je najjeftiniji ili da se nedaj bože samo buši.


Pirsing u svakom slučaju uvek možete izvaditi uz minimalne tragove na koži, za razliku od tetovaža gde je skidanje skoro pa nemoguće i košta više nego sama tetovaža.

Toliko od mene u ovom postu, ljubim vas do sledećeg čitanja :*

___________________________________________________

Imate li vi neki pirsing? Koji od pirsinga je vas favorit?

46 comments:

  1. Imam pirsinge; na nosu i pupku. :) na nosu ne nosim često, a pupak sam 2x bušila :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam iz pupka izvadila tokom trudnoce. I sad imam oziljak :(

      Delete
  2. Sjajan post draga! Oduvijek me je zanimala ova tema, jer želim da imam pirsing na uvetu. :)

    http://lifella2.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Ja nemam ni jedan pirsing osim klasičnog odnosno izbušenih ušiju ali nisam protivnik istog. Ako neko voli zašto da ne :) Veoma zanimljiv post!
    Magični svet lepote

    ReplyDelete
  4. I was always thinking to make a piercing in my eye brow, but never did it... I think I haven't be brave enough :/
    Have a good weekend!

    ReplyDelete
  5. Nemam pirsinge ali volim kada vidim na drugoj osobi, pogotovo kada zna to dobro da iznese. Zanimljiv post, pratim te. :)
    limitededitionlady.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Zelala sam kao mladja da uradim na nosu i iznad usne, kao i neku lepu tetovazu, ali, srecom- to sada kazem😁, nije mi se pruzila prilika.Jer ih danas svaka druga devojka ima i vise nije fora- ja sam to htela da uradim ore 15- tak god.Inace, post jako zanimljiv i koristan mladjima😊...

    ReplyDelete
  7. Thanks a lot :D

    Super interesting post my dear :D love Piercings and Tattos :D

    NEW GET THE LOOK POST | Weekend In a Comfy-Chic Style
    InstagramFacebook Official PageMiguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D

    ReplyDelete
  8. Odlican post i bas mi je drago sto sam mogla na jednom mjestu da procitam sve o skoro svim vrstama pirsinga! Nekad sam htjela pirsing na obrvi ali sam to "prerasla"

    mystylishcorner.blogspot.ba

    ReplyDelete
  9. Odlican post draga <3 nemam pirisng ali mi je velika zelja da stavim :D nikako da skupim hrabrost :D
    Lepojkica i mama

    ReplyDelete
  10. Interesting! i can never get pierced on face :P

    Would you like to follow each other?

    Maybe you’d like to check out my new post: It’s Raining Mint With Sequins Jacket!

    Follow me on Google Plus

    Love
    Akanksha

    ReplyDelete
  11. Iako imam svega 17 godina, izrazito sam veliki ljubitelj pirsinga i tetovaža. Iako moja 'buduca profesija' zbog kodeksa ne dozvoljava , ja sam pristalica istig. Kako rekoh, sa 17 godina, i ja sebe mogu nazvati dovoljno kompetentnom da pricam o pirsinzima, jer sam naime i ja, imala gotovo sve moguce na licu, pocev od nosa, i septuma, koje imam i danas (doduse septum skidam preko dana, a onda ga ponovo uvece uguravam, krvarim, i tako u krug, traumaticna scena.), pa do probusene usne (poput tvoje, samo je moja mindjusa bila znanto sitnija), desnog snejk bajta i 'rupica' na obrazima. Iako sam mlada, moram reci da sam vecinu nazovi prerasla, tj furala sam ih jedno vreme, ako smem tako da se izrazim a onda ih skinula i posle ne vracala (jer normalno, i zarastu haha). Ljudi iz moje okoline su se nedavno susreli sa mojim probusenim bradavicama, cime se mogu pohvaliti haha medjutim, kad sam se vec ovako raspisala, moram reci da sam se pokajala zbog istih i da se sada plasim komplikacija, jer sam jos uvek, bukvalno, dete koje treba tek da bude majka. Imam veliku zelju za monro pirsingom, dok onaj na obrvi nikada nisam gotivila niti bih uradila. usi ne bih da spominjem, smatram da sam se isklempavila zbog svog tereta onih mindjusa. Hah verujem da je moj komentar jako dug, ali sam se jako pronasla u voom divnom postu, i napokon imam priliku da susretnem temu koja mi se svidja. Drago mi je sto si podelila svoje iskustvo sa nama, predivna si, zao mi je sto ne nosis vise pirsinge, ovaj mosta na nosi mi se poisebno dopada, a pored toga i pohvale za tvoje tetovaze, do sada nisam vidjala slicne, sto je dodatno uticalo da me tvoje oduseve.

    Visit me, Gothic

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ulala, ti bas imas sta da kazes na ovu temu :) Ja sam jednom htela jos da postavim dermalni, cak sta vise i ovde u Francuskoj, nedavno sam imala prilike, imam i sad, ali ne zelim. Ja opet imam 23 godine, uskoro 24, meni ne treba to vise.Sada volim pirsinge samo na drugima. A ti svakako imas jos fore za isprobavanje i ekperimentisanje :) Puno srece ti zelim :) Hvala na divnim recima :*

      Delete
  12. Thanks a lot :D

    I don't have piercings, but I've 2 tattoos :D

    NEW DIY POST | DIY: Cinema Light Box (Easy Version)
    InstagramFacebook Official PageMiguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D

    ReplyDelete
  13. Thanks a lot :D

    I don't have piercings but I've two tattoos :D

    NEW DIY POST | DIY: Cinema Light Box (Easy Version)
    InstagramFacebook Official PageMiguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D

    ReplyDelete

Makeup
Hair