Tutorijali

Jednostavna sminka za malu maturu

May 15, 2017 Unknown 20 Comments

Nedavno sam pročitala na fejsu status u kojem šminkerka odbija šminkanje devojke koja je upravo završila osmi razred. Zatim sam se prisetila nekoliko devojaka koje sam šminkala i za prvu i za drugu maturu. Dakle na samom početku mog šminkanja one su mi bile medju prvim mušterijama, tada moja šminka i nije bila bog zna šta pa nisam mogla ni da preteram, ali mi puno znači što su i drugi put odabrale baš mene.








Ipak, sada ne mogu da se ne zapitam, zašto? Zašto bi mlada devojka/devojčica imala potrebu za profesionalnom šminkom na kraju osnovne škole, tačnije osmog razreda?

U tom periodu, sve devojčice još uvek imaju glatku, divnu, nežnu kožu. Možda po koju bubuljicu, ali ništa strašno. Prirodne su, mlade i to je ono najbitnije, ne treba da izgledaju starije 10god. jer će kasnije biti dosta vremena za to.Sve su one lepe na svoj način i zaista nema potrebe da preterivanjem.

Razumem da je to jedno posebno veče gde će se okupiti svi prijatelji i prijateljice iz drugih razreda, ali stvarno lepota u tom dobu je neminovna. U kasnijim godinama će biti vremena na pretek za eksperimentisanje sa šminkanjem, za jake ruževe, veštačke trepavice i slično.

Ukoliko baš želite da se šminkate za to veče, preporučujem vam da to uradite same, jer vi ćete najbolje znati šta volite, a šta ne i moćićete da kontrolišete količinu bilo kojeg proizvoda, tako neće biti preterivanja.

Tako da sam rešila da vam pokažem kako biste mogle da se našminkate same.
Neće vam trebati puno šminke, ako vam nešto i zafali, biće jeftinije da dokupite, nego da plaćate profesionalnog šminkera, a ono najvažnije, usput ćete možda nešto i naučiti.

Šta vam je potrebno?

1.Bb krema ili lagani puder
2.Bjuti blender (šta je to, pogledajte OVDE)
3.Puder u kamenu
4.3 nijanse senke (svetlija i tamnija i jedna slična boji kože)
5.Kreon
6.Maskara
7.Rumenilo
8.Labelo ili sjaj


Što se tiče senki, ja sam koristila ovu paleticu. I samo dve boje iz nje. Ovo svetlu bež sa sitnim sljokicama i ciklama roze. Pored nje, koristila sam i jednu senku u boji moje kože, marke sleek.


Vi svakako možete odabrati boje koje želite. Ukoliko se odlučite za braon nijanse sve će izgledati jos prirodnije, ako odabrete crno belo, budite pažljive za crnom, jer se sa njom lako pretera.

Pa da počnemo...


1. Senka u boji kože ili koji nijansu tamnija. Zašto je ona bitna?
Ona nije nešto posebno vidljiva.Ona se koristi kao podloga za sve druge senke koje slede. Pored nje druge senke se lakše razmazuju. Nju nanosimo na pregibu oka. Tačnije uokvirujemo oko.



2. Odmah zatim uzimamo svetliju nijansu koju imamo, da li je to bela, bež, svetlo roze, plava i koja god, izbor je vaš. Nanosimo je ispod pregiba oka, tačnije ispod onog okvira koji smo prethodno naneli. Ništa je brinite oko ove linije koja nije i ne mora biti precizna. Ubrzo ćemo ovo srediti.


3.Uzmite malo tamnije senke koju imate i nanesite je na kraju oka. Kao što je prikazano na slici. Počnije sa manjom količinom.


4. Zatim ovu senku razmažite po pregibu oka. Baš na mestu gde ste na početku nanese senku u boji kože. Neka ova linija nestane. Predjite slobodno preko nje. 


5. Ovaj korak možete i preskočiti, ali ako želite možete naneti vrlo malo neke sljokičaste ili sedefaste senke na sredini kapka.



6. Prelazimo na kreon. Počnite od sredine oka i vucite tanku liniju duž linije trepavica.
Pročitajte još i savete kako da nanete ajlajner OVDE. Možete i naneti samo maskaru bez ajlajnera.


7. Ajlajner je gotov. Ovako ja nanosim i ovo je neki moj standardni mačkasti izgled ajlajnera. Vi svakako ne morate ovako. Možete se zaustaviti na kraju kapka. I jos maskara.


Zatim sam nanela lagani puder koji imam bjuti blenderom, kameni puder i malo rumenila. Pošto nemam nikakav sjaj, nanela sam samo labelo. Obrve nisam dirala, samo sam ih obrisala vlažnom maramicom da ne bi bile umazane od pudera. I to je to.

I ovako ja izgledam na kraju..


To je ono što se zove nenapadna šminka.


Ja sam ovu šminku predstavila kao idealnu za malu maturu, ali ovakva šminka pogodna je i za dan, za bilo koga.

________________________________________________

Da li vam se dopada? Koju kombinaciju boja senki vi volite? 

20 comments:

  1. Ovo je jako koristan post. Mene je za malu maturu sminkala sestra i iskreno grozno me nasminkala,ali zivot ide dalje hahaha.Ovo ce sigurno mnogim djevojcicama pomoci. :)

    minnahslife.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam takodje bila jako lose nasminkana za malu maturu :) Upravo mi je zato ovako nesto i palo na pamet :) Hvala puno :*

      Delete
  2. Mislim da sa sminkom ne treba preterivati ni kada je u pitanju velika matura :) U rincipu je najbitniji dobar provod :) <3

    ReplyDelete
  3. Koristan post za sve mlade dame, koje tek počinju da se šminkaju ♥

    ReplyDelete
  4. Idealno! Jednostavno, lijepo, prije svega decentno! Tvoje vještine se definitivno primjete.

    Dva nova posta (veliki haul...) na:
    Kalopsia

    ReplyDelete
  5. Great post!
    You are really good at makeup.
    You go girl!:*

    I followed you, could you follow me back?
    http://melaniscorner.blogspot.hr/

    ReplyDelete
  6. Super post! Ne znam za druga mesta i za druge skole, ali kod mene svake godine osmakinje odu kod nekog sminkera i dodju sa 3 tone sminke pa ih i ne prepoznam. Ocigledno trebam da im prosledim ovaj post.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Upravo je zato napisan : ) Hvala draga :*

      Delete
  7. Predivno draga <3 bas je u skladu sa prilikom i sa godinama mladih maturantkinja :) meni se dopada i nosila bih za svaki dan :)
    Lepojkica i mama

    ReplyDelete
  8. Taman i ti opet na malu maturu😊... post je odlican,a i mejkap divannn...jednostavno, a opet efektno❤..

    ReplyDelete
  9. Thanks a lot :D

    super interesting review dear and tutorial. you look fantastic :D love it!

    NEW COOKING POST | Fusilli Tricolore Pasta With Tuna
    InstagramFacebook Official PageMiguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D

    ReplyDelete
  10. Iskreno, i ja smatram da je nepotrebno i neprirodno šminkati se onako kako to rade današnje četrnaestogodišnjakinje za malu maturu jer prosto nema smisla. Ovo je jako koristan predlog jer ga i smatram sasvim kulturnim za jedno dete tog uzrasta. Nije nijednoj devojčici potrebno više. Ja sam se sama šminkala za svoju malu maturu i izgledala sam sasvim pristojno. :D

    http://couturecase.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, bas mi je drago sto delimo isto misljenje :) :*

      Delete
  11. Olá Querida,

    A maquiagem ficou do estilo que eu gosto, bem suave.

    Estou te seguindo, amei o blog.

    Um beijo,

    www.purestyle.com.br

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olá meu amigo. Muito obrigado. Eu te sigo de volta :)

      Delete

Makeup
Hair