Nega lica

Garnier crna maska za lice

April 27, 2017 Unknown 12 Comments

Nedavno sam pronašla ovaj proizvod na sniženju i rešila da mu dam šansu. Platila sam 2,5 e. Zanimljiva mi je činjenica da je ova maska crne boje, pa sam zbog toga najviše rešila da je probam.






Ne mogu tačno da vam kopiram šta proizvodjač kaže s obzirom da je na francuskom. Ipak mogu da vam prepričam. 
O čemu se ovde radi?
Ovo je sredstvo za čišćenje lica
Ovo je piling
Ovo je maska za lice
Namenjena je masnoj,kombinovanoj i problematičnoj koži. Koži koja je sklona mitiserima, bubuljicama i proširenim porama. 


Glavni sastojci su mu:
Ugalj, ekstrakt borovnice i salicilna kiselina.



Za prva dva sastojka verovatno znate šta su, ali da li znate šta je salicilna kiselina?


Ona je po svom hemijskom sastavu slična acetilsalicilnoj kiselini (aspirinu). I glavna je sirovina za njegovu proizvodnju. Javlja se u formi bezbojnih kristala i slabo je rastvorljiva u vodi.

Kako utiče na kožu?

1. Uklanja mrtve ćelije kože
2. Smanjuje proširene pore i sprečava njihovo začepljenje
3. Pomaže u izbeljivanju tamnih mrlja, ožiljaka i sitnijih fleka od bubuljica i mitisera.
4. Umanjuje upalne procese
5.Uništava bakterije koje uzrokuju akne
6. Pomaže smanjenju preteranog lučenja sebuma 
7. Podstiče regeneraciju kože



Kakvi su moji utisci?

Moram vam prvo reći da sam ja nedavno pronašla odličan piling tj. sredstvo za čišćenje lica, koje mi odgovara savršeno u svakom pogledu, više o njemu pogledajte OVDE. Tako da, iskreno, nisam puno očekivala od ovog proizvoda. Kupila sam ga jer mi je delovao zanimljivo i nije bio skup. Maske za lice koristim kada osetim potrebu za detaljnim čišćenjem lica. Resimo jednom ili dva puta nedeljno, kada preteram sa šminkom uglavnom.
Već sam ranije koristila garnier proizvode i ok su mi, odgovaraju mojoj koži i mislim da imaju odlične proizvode za masni tip kože.

Maska mirise, po meni, potpuno identično kao i većina njihovih gelova za čišćenje lica. Onaj neki miris prirode i svežine. Sive je boje, a kada se nanese na lice i osuši postaje tamnija siva. Moj prvi utisak je peckanje. Imam osećaj da dopire u sve slojeve kože. Prvi put me je više peckalo nego narednog. Naravno, pilinge i maske za lice ne treba nanositi na mestima gde je koža tanka. Poput područja oko očiju tj. podočnjaka i kapaka. Na ovaj način istanjujemo već tanku kožu i podstičemo njeno brže starenje.



Ok, moj krajnji utisak.
Koža je matirana i suva. Zagladjena. Glatka na dodir. Mitiseri su slabije vidljivi kao i proširene pore sa kojima imam problem u predelu obraza i sredine čela. Osećam da mi je koža čista potpuno, ali suva kao barut. Prema tome ne preporučujem ovu masku nikako za suvu i normalnu kožu, a možda bi i kombinovana trebalo da je izbegava. Obavezno jako hidratantna krema posle. Ipak sve u svemu ja sam zadovoljna i mislim da je za mitisere odlična. Sigurno je neću baš često koristiti i mislim da je jednom nedeljno sasvim ok.
Što se tiče skidanja ove maske, preporučujem da to uraditi u kadi ili tuš kabini, malo se teže ispira, a opet i zbog boje, može se desiti da napravite haos u lavabou i po odeći. 
Inače ne znam da li je ova maska stigla u Srbiju, sudeći po internetu nije još. Ipak ja sam vam prenela svoje utiske i kada bude stigla, znaćete o čemu se radi.



___________________________________________

Imate li vi omiljeno sredstvo za čišćenje lica? Da li volite maske? Ili više volite pilinge?






12 comments:

  1. Hello dear,
    you have such a fantastic blog!
    Would you like to follow each other on GFC & bloglovin? Please let me know, it would be my pleasure!
    Hugs,
    LIANA LAURIE

    ReplyDelete
  2. odličan post, uživala sam.
    http://fashiontrendsfashionblog.blogspot.ba/

    ReplyDelete
  3. Trenutno sam se vratila DOVE sapunu za osetljivu kožu, ali moje lice je takvo da trži stalno nešto novo...i tek sada sam uvidela da je moja koža osim što je kombinovana, ona je i osetljiva-a nije bila, pa moram da povedem računa i oko toga..i na makice Baleine sam trenutno zadovoljna i imaju jako veliki izbor za svaki tip kože( to su one u pakovanju od po dve), od domaćih-belance i kapsula aktivnog uglja...a piling slabo radim, što na licu, pa i na telu( nemam pojma zašto:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovde nazalost nemam mogucnost da kupim nista marke Balea i ako jako volim taj brend. Hvala na poseti i komentaru :*

      Delete
  4. Nisam probala ovu masku za lice. Koristila sam samo onu njihovu verziju 3 u 1 i super je stvarno. :) imam problematicnu kozu pa bi mi ovo stvarno dobro doslo :) bas cu da obratim paznju pri sledecoj kupovini :) <3

    Lepojkica i mama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vazi, javi mi da li je ima u Srbiji :* Hvala na poseti i komentaru :*

      Delete
  5. Imam sličnu Garnierovu 3u1 masku za lice, samo što je bijele/svijetlo zelene boje i mislim da obavlja isti posao kao i ova crna. Meni je sasvim solidna kada trebam nešto da mi na brzinu osvježi kožu. :)
    Slike su mi super! <3

    Le Sagittaire

    ReplyDelete
  6. Predivan post! Iako maskica nije za moj tip kože uživala sam u čitanju.
    Znatiželja mi nije dala mira :D. Iskreno, nisam znala da i Garnier ima ovu "crnu" masku.

    Moj mali kutak

    ReplyDelete

Makeup
Hair