Tutorijali

10 koraka- korak po korak- do ovakve senke

April 09, 2017 Unknown 13 Comments


Dosta smo pricali o sminkanju drage moje dame, vreme je da se bacimo na posao. Ovo je moj prvi post ovog tipa i nadam se da ce vam se dopasti. Pa da pocnemo, korak po korak.



Jel vam padne na pamet nekad nesto ludo? Nesto sto nikad niste probale? 
Jednom prilikom otisli smo u neku prodavnicu i ja sam ugledala ove predivne sljokice, kupila sam ih odmah, ali nisam tacno znala sta cu sa njima i na koji nacin cu ih koristiti. Bile su mi simpaticne i morale su biti moje i mislila sam da ce mi nekad pasti nesto na pamet. I to se desilo pre neko vece..

Koristila sam senke iz palete makeup revolution iconic pro, pogledajte >>OVDE<<
Koristila sam nijanse pod brojem 3., 5. i 6.

Mozda se to ne primecuje, ali boje koje imam na oku su ljubicasta, tamno plava, narandzasta.
Izabrala sam tamno plavu kao konstrast od narandzaste. Naravno, vi mozete kombinovati i sa drugim bojama i drugacijim sljokicama. Ja sam jednostavno bila odusevljena ovom bojom i morala sam je nekako iskombinovati. Ok, da pocnemo.


1.Hello, it's me. Samo moje oko, samo prajmer i nista vise. Cisto da mozete da vidite razliku koja sledi.


2. Uvek pocinjem od neke neutralne boje koja je sto slicnija mojoj boji koze, kako bih mogla svaku narednu boju lakse da blendam, tacnije razmazujem. Ipak ovaj put odabrala sam nesto jacu boju, kako bi ste mogle da je vidite. Sve neuutralne boje je nemoguce uslikati kako treba. 
Dakle pocinjemo sa ovom nijansom broj 3 na mestu gde je pregib oka. Vi mozete zalepiti i selotejp od kraja oka do kraja obrve. Cetkica koja ce vam trebati bi trebalo da bude sira na krajevima, tj pufnasta kako bi senku mogli da sto slabije nanete. 

 3.Zatim istom cetkicom na nanosim nijansu broj 5. Gledam da tamnija nijansa bude u donjoj liniji.


4.Zatim uzimam istom cetkicom nijansu broj 6. Prelazim nezno preko svega. Ne naglasavam nista posebno jer cu svakako kasnije to morati posebno uraditi. Takodje ne morate voditi ni racuna da donja linija bude ravna, jer cemo u svakom slucaju liniju popraviti vec u sledecem koraku.



5. Ok, sad kad smo to uradili. Uzimamo jednu manju, krucu i precizniju cetkicu. Uzimamo korektor. Sto svetliji, ne mora biti nesto dobar i ne mora imati dobro prekrivanje. Bitno je samo da je korektor i da je gusci od pudera. Takodje mozete iskoristiti u ovu svrhu recimo nyx jumbo pencil u beloj ili nekoj svetloj boji. I uokvirujete kapak. Definisete donji liniju senke. Opet ni sada ovo ne mora biti nesto precizno jer cemo vec u sledecem koraku definisati liniju.


Ovako izgleda kada je oko otvoreno. Naravno vi se vec sada mozete zaustaviti. Mozete precizno iscrtati tu gornju liniju, naneti ajlajner i gotovo. Mozete takodje na mestu gde je korektor naneti neku drugu senku, mozete osenciti i ivicu oka, tj kraj oka. Mogucnosti su bezbrojne.


6. E sada uzimam tu nijansu broj 6 nekom bas preciznom cetkicom i trudim se da linija bude sto tanja. 


7. Zatim tu senku treba malo izblendati, tj stopiti sa ovom ljubicastom bojom. Mozete iskoristiti istu cetkicu, ili neku drugu, ali ona bi svakako trebala da bude sto manja kako ne bi ste izblendali i ono sto ne zelite.


Ovako sada izgleda kada je oko otvoreno. Linija mora da prati liniju oka, u suprotnom sve ovo gubi smisao. Taj pregib oka je kljucan. 


8. Sada sledi zanimljivi deo. E ovako, ja nisam imala cime da zalepim sljokice, to je sigurno bio i najveci razlog zasto ih nisam koristila. Imala sam prethodno neki gel koji sam potrosila. Kada nesto nemas a imas ideju koju zelis da sprovedes u delo onda moras da se snadjes. Pa sam tako ja za lepljenje sljokica iskoristila mat ruz koji imam u slicnoj boji kao sljokice. Nisam stigla da ga slikam, jer kad se nanese on se jako brzo susi. Nanela sam ga na oko i zatim sam nanela sljokice.


Naravno da su mi sljokice padale svuda okolo. Za to sam iskoristila selotejp traku. Jednostavno prislonim traku gde su sljokice i one se sve zalepe, zatim odlepim i ponovo.  Najobicnija selotejp traka sto slabija. Ove ivice mozete izvuci jednostavnim brisanjem uz pomoc vlazne maramice. Ukoliko ste zalepili selotejp na pocetku ovih problema necete imati. I sada je vreme da ga skinete.
Ovako izgleda kada je oko otvoreno.


9. Zatim uzimam istu onu plavu senku pod brojem 6. i nanosim je ispod oka i uokvirujem ove sljokice. Ukoliko volite vestacke trepavice, sada je pravo vreme da ih postavite.


Ovako izgleda iz drugog ugla.


10. I za kraj, nanesite beli kreon ili bez, kajsija boje ili slican unutar oka na vodenoj liniji. 
Zatim stavite ajlajner i maskaru. I gotovo.



Molim vas zanemarite moje obrve, dlakice, bubuljice, korektor koji stoji na mom licu citav dan. I maskaru. Maskaru definitivno ne bi trebalo da imate na pocetku jer ce biti umazana senkama i sljokicama. Samo je gubljenje vremena stavljati je na pocetku. 

Kada bi smo sad sve spojili, to bi izgledalo ovako.



Nadam se da sam vam bar delimicno pomogla. Ukoliko vam se dopada post, bila bi srecna da mi to javite u komentarima, pa da napisemo jos ovakvih u nekim drugim kombinacijama. 

Ukoliko vam se dopadaju moje slike, mozete me zapratiti na instagramu >>OVDE<<
Hvala sto citate moje postove :* 

13 comments:

  1. Prelepo izgleda :)
    Ova narandzasta jako lepo stoji braon očima :) ♥
    Umetnik :D

    ReplyDelete
  2. Prelepo!
    Novi post kod mene: http://janead.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  3. Prelepo je :) imas predivne oci i ova narandzasta ti bas lepo stoji :) <3 bas je mackasto i sexy :)

    ReplyDelete
  4. Ja jako volim narandžastu boju a ovaj makeup je vrh! Baš dobro stoji braon očima! I ceo post i kako si objasnila je super, može i početnik da se snađe :)

    ReplyDelete
  5. Obozavam narandzaste tonove na ocima <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja nekako vise volim one mat, ovo je previse drecavo za moj ukus :) Ali svakako volim da isprobavam povremeno nesto novo :)

      Delete
  6. Wow, moram priznati da sam se naježila kada sam ugledala ovu crvenu sjenu/ruž/šljokice ili šta već :D. Znači, ne da sam očarana nego sam opčinjena/hipnotisana kako god :D Stvarno izgleda savršeno i sve pohvale za ovaj post. Mislim da će i meni dosta dobro koristiti da se još malo usavršim :D

    Moj mali kutak

    ReplyDelete

Makeup
Hair