trikovi

trendovi u sminkanju 2017

March 15, 2017 Unknown 14 Comments





Sudeci po magazinu harpersbazaar, ovog proleca se ne moramo mnogo muciti oko sminkanja. Nema zahtevnih tehnika. Predstavljam vam trendove u sminkanju za 2017 godinu, prolece/leto.

1. Bomba rumenila

Pripremite vase cetkice za roze i kajsijaste nijanse. Rumenilo je stiglo u grad. Nista vise od rumenila nece nadahnuti taj blistavi izgled proleca na vasem licu. Odlozite tamne senke, ako se igrate rumenilom, naglasite samo obraze. Ostatak neka izgleda kao da nemate sminku uopste. Eventualno malo maskare ili ruz koji ce malo pojacati vasu prirodnu boju usana.



 2. Naglasene usne 

Ovog proleca stizu kod nas nijanse ruzeva o kojima niste ni sanjale. Tu su mat nijanse kajsije kao i jako narandzaste, jarkoroze ili cak ljubicasto-sive. Neka vase usne zrace bojom. Objavite prolece. Osim potpuno mat ruzeva, bice popularni i polu mat. A tu su nam takodje i metalik pigmenti na istaknutim delovima usana. Kada zelite da naglasite usne, izostavite oci, a vise se potrudite da vase lice izgleda besprekorno.




3. Hajlajt

Necete moci da preterate sa njim ovog proleca. Igrajte se. Sjajite. Sudeci po sminkerima iz kuce Versace, mozete probati cak i metalik sivu, kako biste naglasile pocetak oka, usne i nos. A opet mozete se opredeliti za drugacije hajlajtere gde ce do izrazaja doci prirodna blistavost koze. Sminkeri iz kuce Prada, naglasili su svezinu i vedrinu koze lica samo blagim sjajem.


4. Izobilje boja

Ukoliko vam se do sada nista nije dopalo i volite jake senke, ovo je prava rubrika za vas. 
Jake boje od ivice do ivice oka. Jaka linija koja nije izblendana. To moze svako od vas.
Takodje tu su nijanse narandzasto-zute i jako plave. A mozete izabrati i senku u roze boji koja pomalo sjaji. Vase oci ce izgledati zdravo i blistavo. 
Mali savet, jarke boje izbegavajte u toku dana. Izaberite ih pre za vece, jer ipak ne zelite da svi pogledi budu upereni u vasu senku.




5. Izblendan i razmazan ajlajner 


Jaki ajlajneri ovog proleca nece vise biti in. Sada dolaze na red oni laksi koje svako on nas moze da nacrta. Sudeci po sminkerima brenda Carolina Herrera crna vodena linija oka, sa crnim senkama naokolo i naglasene usne bice pun pogodak. Ipak Giorgio Armani je vise paznju posvetio ocima, tako su manekenke ovog brenda imale nude usne, vise naglasene oci teget senkom, sa razmazanim ajlajnerom.



6. Sljokice

Totalni in ovog proleca. Sljokice na usnama ili ocima oduzimace dah. Ljubicaste ili cak nijanse plave, mamice sve poglede. Da ne spominjem tetovaze i obrve od sljokica koje, prosto, izgledaju kao da su sa druge planete.




Sto se mene tice, da budem iskrena. Ne dopada mi se boja na ocima koja nije izblendana. Ne dopadaju mi se sljokice na obrvama. Ne dopadaju mi se plavi karmini. Sjaj na kozu ne nanosim jer mi je i onako masna. Ne bih preterivala sa rumenilom, ali ostale stvari mi se dopadaju. Rado bih izabrala da za neki izlazak u grad nanesem sljokice na usne ili oci. Ajlajner koji je razmazan moze uvek dobro da izgleda, to je nesto sto nikad nece izaci iz mode. Mat usne su osvojile nasa srca jos odavno. Mozda bih nekad primenila neku jarku boju na usnama ili ocima, ali samo u svrhu slikanja.
A ono sto mi se najvise dopada, vecina sminkera je potencirala blistavost i svezinu koze. Dakle bez tone pudera. Samo prirodno, prirodno je najlepse.



Sta vi mislite o trendovima u sminkanju? Sta vam se dopada, a sta ne?

14 comments:

  1. Jako se radujem bojamaa :)
    Naglasene usne i hajlajter su moji favoriti, ali mi jako zanimljivo deluje i ovaj plavi ajlajner na ocima :)
    Divan post, kao i uvek ♥

    ReplyDelete
  2. Mislim da je highlight definitivno jedan od najvećih trendova u zadnje vrijeme i apsolutno ga obožavam! Baš zanimljiv post, Tijana.

    Kalopsia

    ReplyDelete
  3. Odličan post! :D Najviše mi se sviđa kada neko ima baš dosta hajlajtera (naravno, samo na mestima predviđenim za hajlajter) i ublendan eyeliner, to mi se u poslednje vreme baš dopada. ☺

    Novi post: Misseslandy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tako nesto i mozemo sebi da dopustimo, sada kada dolazi lepo vreme i sunce Hajlajteri ce poceti sa sjaje na sve strane :) Hvala puno :*

      Delete
  4. Odličan post draga! Nijesam veliki fan rumenila, ali hajlajt uvijek! Što se tiče neizblendanih sjenki, definitivno nijesam veliki fan i ne dopada mi se kako to izgleda. Izblendan ajlajner je okej i lijepo izgleda, ko ga dobro izblenda. :D

    http://lifella2.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uf, ni ja ne volim takve senke, bas su to bezveze smislili. Ne znam ko bi to nosio. Hvala ti puno :*

      Delete
  5. Odlican post,probacu da ispratim vecinu trendova!Prijavila sam se na tvoj blog. Pogledaj moj blog i prijavi se ako zelis ,novi post je objavljen :) <333
    http://anastasijakostic.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  6. Odlican post :) Bas mi se svidja <3 Od nabrojanog jedino mi se dopada naglasene usne i razmazan ajlajner. To nosim i svidja mi se kako mi stoji. Ne volim jarke boje i mislim da mi nikako ne stoje :(

    ReplyDelete
  7. Odličan post ! Trendove koje si izdvojila su super <3
    Pogledaj moj blog i zaprati me ako ti se svidi,uzvratit ću : http://herecomesajla.blogspot.ba/

    ReplyDelete

Makeup
Hair