Zdravlje

Prirodni sapuni- dar prirode

March 09, 2017 Unknown 7 Comments

Znamo da je koza najveci organ naseg tela, ona upija sve sto nanesemo na nju. Zasto joj onda ne bi smo omogucili da upija prirodno?

Uvek sam pre birala sapune, nego gelove za tusiranje. Jednostavno imam taj divan osecaj na kozi posle upotrebe sapuna.
Ne mogu da kazem, i sama sam bila ljubitelj DOVE sapuna. Nisu skupi. Lepo mirisu. Sve je to bilo ok, dok nisam probala prirodne sapune i uvidela razliku.

Koja je razlika izmedju domacih sapuna i kupovnih?

Kupovni, komerijalni, industrijski sapuni se prave u fabrikama na veliko. Svaki proces je osmisljen tako da se ulozi sto manje, a dobije sto vise. Malo biljnih ulja, puno parfema, puno hemije. Prociscen od svega sto bi moglo da nahrani nasu kozu.
Procenat ulja je toliko nizak, da ga vasa koza nece ni primetiti.
Neki od ovih sapuna upakovani su samo u malu kartonsku ampalazu kako bi mogli da osetite njihov miris. Kutija lepo izgleda, tu je i jak miris, cena je mala. To je ono cime oni privlace.

Prirodni sapuni se ne prave vise kao nekada, nisu zivotinjskog porekla. Uglavnom se prave od hladno-cedjenih ulja sa dodatkom prirodnih mirisa (etericnih ulja) i drugih ulja, koji dokazao imaju pozitivno dejstvo na nasu kozu. Upravo zbog toga, i ako su mnogo skuplji, oni imaju mnogo bolji efekat na nasu kozu. Medju glavnim sastojcima ovog sapuna je glicerin koji dokazano deluje na nasu kozu tako sto je vlazi,hidrira i cuva od isusivanja. Ovakve sapune obicno prave zene koje su zanat naucile same ili im je prenela majka ili baka. Te zene rade ovaj posao iz ljubavi. Nema tu nekih velikih para.



Moj utisak o prirodnim sapunima woow

Woow sapuni su zaista woow !



Dobila sam na poklon 5 sapuna. Svaki od njih obmotan je u sloj najlona i pored toga, ovi sapuni mame mirisom. Ni taj najlon ne sprecava ih da zamirisu celu kucu. Prvo sto je jedan ovakav sapun dosta veci od kupovnog. Woow sapun ima oko 110-120 g, dok kupovni ima oko 70g. Dakle duze ce trajati. Ovakav jedan sapun je obogacen pantenolom i vitaminom e. Ne sadrzi vestacke boje, vec je boja izvedena od biljnih pigmenata. Ne sadrzi vestacke mirise i hemiju, vec je miris izveden od prirodnih biljnih ulja poreklom iz Francuske. Nezno cisti kozu, a pritom hidrira. Ne zapusava pore na kozi, dopusta joj da dise. A pritom za sobom ostavlja neodoljiv miris. Cena jednog ovakvog sapuna je 300 dinara. Uz popust koji dobijate kao citaoci mog bloga izacice vas 250 dinara.
Svi volimo markirane krpice. Zasto onda ne bi priustili sebi i najmilijima jedan markiran i prirodan sapun?



Sto se tice izgleda, mozete i sami da primetite koliko lepo izgledaju. Koliko je vremeno ulozeno da bi se naucilo ovako nesto. Osim sto plene mirisom, izgledaju i fantasticno.



Ovo je moj licni favorit sto se tice mirisa. A mirise na slatko, na secernu vunu. Mirise mi detinjstvo. Izlazak na seosku slavu, gde smo svi kupovali secerne vune i halapjivo ih jeli. Svako tusiranje ovim sapunom na to me podseca.


Nisam jos isprobala ovaj sapun na slici ispod. Njega cu sacuvati kada potrosim ovaj sa prve slike. Ono sto mogu reci o njemu, podseca me na miris nekog skupocenog parfema. Ne mogu da odredim kojeg. Ali prosto odise nekom elegancijom. Prelepo mirise.



Sledeci sapun je deciji. Mirisi na zvake. Moja deca su se odusevila lopticom koju ce imati nakon sto potrose sapun. Loptica koja jos i svetli. Sad je svako tusiranje zabavnije. A miris zvake je prosto neodoljiv. Dodje mi da ga pojedem koliko slatko mirise i izgleda.






Osim ovih sapuna, medju woow sapunima, mozete naci i jos mnoge druge.


Kao i kreme za lice, balzame za usne,


Jelly sapune,



 Piling kocke, 




I jos mnoge druge.


Ove sapune osim sto mozete naruciti preko interneta i njihove zvanicne facebook stranice, mozete i pronaci u Beogradu i videti uzivo. Ako spomene zeni da ste culi za sapune preko Tijaninog bloga, dobicete cak i popust. Klik ovde za vise informacija.


Ja licno vise vrednujem ovakve poklone. Nije bitno od koga dobijem, ali ipak je neko ulozio dosta paznje, vremena, znanja, novca u ovakve proizvode. Ne prave se serijski u velikim fabrikama. Neko se trudio da lepo izgledaju i pravio ih rucno, ne masinama. Jedan ovakav sapun ima daleko vecu vrednost od onog iz prodavnice i za mene je mnogo dragoceniji poklon. Osim sto je kvalitetan, mirisljav, jos i lepo izgleda. Bilo bi mi draze da dobijem ovako nesto nego jeftini parfem iz parfimerije. 



Da li ste vec probale ovakve sapune? Kakvi su vasi utisci? Da li vam se dopada izgled woow sapuna?

7 comments:

  1. Divota je kad je nesto prirodno, a opet ne izgleda kao da si samo isekao deo betona, vec su ovako diiivno napravljeni :) Ma prelepo :)

    ReplyDelete
  2. Pre svega, moram reći da sam veliki ljubitelj proizvoda koji su prirodni i manje-više ručno napravljeni, tako da sam se baš obradovla kada sam videla ovaj post. Ovi sapuni su zaista jako simpatični i veoma zanimljivi! Odlican post.

    Gotičarka

    ReplyDelete
  3. Probala sam već Woow sapune i oduševljena sam. ♡

    ReplyDelete
  4. Jos nisam probala ove sapune, ali divno izgledaju. Mislim da nas dosta vise voli poklone koji ce nam dugo ostati u sjecanju, a ne neki koje svako moze da kupi. :))
    Ako zelis zaprati me, jer sam nova. https://www.blogger.com/profile/16245264346456604629

    ReplyDelete

Makeup
Hair