Kako?

Kako postaviti vestacke trepavice?

March 11, 2017 Unknown 11 Comments




Kako odabrati trepavice?


Prvo nemojte kupovati trepavice kod kineza. Ne kazem da se ne mogu kosristiti, mogu, ali one su ipak malo teze za postavljanje. S obzirom da su dosta tvrde i nisu bas savitljive. Pod kineskim trepavicama mislim na one kod nasih kineza. Trepavice sa aliexpresa su malo bolje, ali opet ne toliko dobre kao recimo aurine. Mozda su u medjuvremenu izasle i neke nove jos bolje, u tom slucaju obavestite me u komentaru. Znate da nisam u Srbiji vec 8 meseci. Meni su u glavi ostale aurine kao najbolje.



Lepak?



Dakle, imate trepavice, nemate lepak. Vracamo se opet na auru. Meni je njihov lepak skroz ok. A nije ni skup. Cena mu je oko 400 dinara. Postoji u providnoj varijanti i u crnoj boji. Ovaj providni je prvobitno beli, a kasnije kada se osusi postaje providan. Dok sa crnim moramo biti pazljivi jer, ipak ne skida se tako lako i zaista se vidi ako pogresite. 

Savetujem devojkama koje se prvi put susrecu sa vestackim trepavicama da odaberu providni lepak .
Ipak cete sa njim najbolje poceti i najbrze nauciti. Posle mozete lako preci na crni.




Velicina ?


Sta je jos bitno. Trepavice dolaze takve da odgovaraju svima. Ima raznih oblika i velicina ociju. Pa tako trepavice treba da prilagodite vasoj velicini. U zavisnosti koje trepavice odaberete, mozete ih secnuti na pocetku ili kraju. Ako ste izabrale trepavice koje su duze na krajevima i to vam se dopada, onda taj deo nemojte seckati, vec ih secnite na pocetku. Ili ako je duzina dlakica svuda ista svejedno vam je. Ili ako su na pocetku krace, a ostatak iste duzine. Onda secnite kraj.



Kako da odredite koliko da isecete?

Zagledajte se u svoje oko pred ogledalom, da li vidite gde pocinju trepavice, a gde se zavrsavaju. Pokusajte da prislonite vestacke trepavice na vase. Od pocetka pa do kraja ili obrnuto u zavisnosti gde cete secnuti. Ako ste primetile visak, jednostavno prislonite prst na vestacke trepavice, spustite ih do vas i secnite. Ocas posla. Preporucljivo je da isto uradite i na drugom oku, jel ipak mozda su tu neke male razlike. Mada necete puno pogresiti i ako jednako isecete u odnosu na prvu.




Maskara pre vestackih trepavica?

Po meni, maskara je tu samo kako bi bolje slepila jedne i druge trepavica. Ona digne vase prirodne trepavice pa je razlika manje vidljiva. Ako pokusate kasnije da stavite maskaru, nakon lepljenja, podici cete i jedne i druge trepavice. I necete dobiti bas taj efekat. Takodje kada prvo nanesete maskaru bice vam malo teze da postavite vestacke trepavice. Pa ako ste pocetnik to izbegavajte.


Moguci problemi?


Jos jedna zanimljiva stvar koja je mene kocila. U pocetku bilo mi je bas tesko da izbalansiram taj pogled na jedno oko, zmurim jednim okom, na drugo da gledam i jos pritom bi trebalo da postavim ravno trepavice i ako ne vidim bas dobro kuda bi trebalo da idu. Pa ih zalepim krivo. Zalepim ih previse levo ili previse desno. Pa ih zalepim previse daleko od mojih trepavica. Nikako da ubodem. Vec sam bila i pocela sa sminkanjem drugih, a nisam jos naucila da postavim vestacke trepavice. 

Jednom priliko dosla mi je devojka, koju sam sminkala besplatno, na pocetku naravno. Ona je donela svoje trepavice. Ja sam onako ostala zaledjena. Kako da joj kazem da ja to ne znam. Pomislila sam.Ma sta je tu je. Mozes ti to. Barem pokusaj. I uzmem ja tako te trepavice i postavim ih savrseno iz prve. 
Ustvari sam najvise htela da vam kazem da je mnogo lakse postavljati trepavice drugima. Imate potpunu kontrolu nas svim. Mozete tako vezbati u pocetku. Taman cete se malo izvestiti i postavljanje trepavica nece ni za vas predstavljati problem.


Postavljanje?



Ok, recimo da imate trepavice, imate lepak, odredile ste velicinu. Sta sad?  Uzmite jednu trepavicu i nanesite lepak uz samu ivicu. Zatim drzite trepavicu sa obe ruke savijajuci je u polukrug.  Zasto ovo? U zavisnosti od lepka koji odaberete, potrebno je vreme da se isti osusi. Kokretno ako govorim o aurinom lepku njemu treba tu oko minut dva do 5 minuta za potpuno susenje. Dakle ako stavite trepavicu cim ste nanele lepak, ona ce se odma odlepiti, jer lepak nije ni poceo da se susi. Nece je nista drzati. Pa vi lepo kada ste nanele lepak, prvo sve lepo oblikujte jedno 30 sekundi do 50. Zatim postavite trepavicu na istom mestu gde se nalaze i vase prirodne trepavice. Sto blize korenu.




Pincetom ili prstima?

Ja licno to radim prstima. Nisam se jos navikla na pincete i druga pomagala. Iskreno ni ne pokusavam vise, dobro mi je bas ovako kako jeste. Ali kasnije kada se uvezbate mozda ce vama biti lakse pincetom. Pokusajte nista vas ne kosta, verujem da pincetu svako ima.


Sta ide prvo vestacke trepavice ili ajlajner?


Da budem iskrena, ja vestacke trepavice stavljam posle nanosenja senke, a pre ajlajnera.
Ako ih postavim pre senke, boja mi pada na njih i ne budu vise onako lepo i jako crne kakve bi trebalo da budu. A ako ajlajner prvo nanesem, a posle njega trepavice, previse se vidi ta razlika ako slucajno nisam dobro postavila, pa moram ponovo. I da vam kazem da mi je mnogo lajkse i nanosenje ajlajnera nakon sto sam zalepila trepavice. Trepavice daju taj neki slonac za cetkicu ajlajnera pa tu liniju izvucem onda bas precizno, ali to je ipak samo moj nacin kako radim.
Vi mozete kako vama vise odgovara i kako vam je lakse.



Da li koristite vestacke trepavice? Koje i koji lepak? 

11 comments:

  1. Baš interesantan post, draga moja! Zapratila sam te i jedva čekam pročitati još!

    Kalopsia

    ReplyDelete
  2. Vještačke trepavice su totalni hit sada, i ja sam planirala da nabavim jedne! Hvala ti na savjetima, sjajan post! :)

    http://lifella2.blogspot.com pratim te, ako želiš uzvrati. ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema na cemu i drugi put :) Hvala :* Svakako da hocu :)

      Delete
  3. Odlican post, obozavam vestacke trepavice, i definitivno bi svaki pocetnik ovo trebao da procita ♥

    ReplyDelete
  4. koristim trepavice koje narucujem sa ebaya i stvarno su mi odlicne, ljepilo koje koristim je essence, sasvim solidno ljepilo.. lakse zaljepim sebi trepavice nego drugima, ne znam zasto, ali tako je... i takoder sam probala onaj hit na instagramu da se trepavice zaljepe ispod prirodnih trepavica.. i stvarno mi je to odlicno, totalno prirodno izgledala i nisam morala koristiti maskaru da bi ih spojila

    MagdalenaŠ.

    ReplyDelete
  5. Tijanice, jako interesantan post. Detaljno napisan, sto mi se jako dopada, te je zaista edukativnog karaktera! Verujem da ce svima pomoci. obozavam vestacke trepavice i mogu se pohvaliti bez lazne skromnosti da odlino rukujem njima, tako da sam se bas odusevila citanjem ovog posta.

    Gotičarka

    ReplyDelete
    Replies
    1. hvala ti, potrudila sam se da napisem sve ono sto meni nije bilo jasno na pocetku :) Hvala ti sto citas moje postove i sto komentarises :) :*

      Delete
  6. Odličan post, meni kao početniku sa veštačkim trepavicama je bio od velike koristi.

    ReplyDelete

Makeup
Hair