trikovi

Ajlajneri ? Koji je za mene?

March 03, 2017 Unknown 8 Comments


Eyeliner ili ti ajlajner moze biti :

1.Ajlajner u gelu 


2.Tecni ajlajner

3.Praskasti

4.Kao flomaster

5.Ajlajner u olovci (kreon)


1.Ajlajner u gelu-ujedno i moj omiljeni. Ovakvi ajlajneri se nanose cetkicom. Cesto samu cetkicu dobijate sa njim, kao sto je slucaj kod mog omiljenog Maybelline gel extremme. Dobra stvar kod ovih ajlajnera je sto dugo traju, ne razmazuju se i umeju da budu bas jako jako crni. Losa stvar je sto su uglavnom skuplji od drugih,ali kada uzmete u obzir da traju po 2-3 meseca(barem meni ako koristim ga svaki dan ili svaki drugi) onda to uopste i nije tako skupo.


2.Tecni ajlajner. Na pocetku kada sam pocela da sminkam koristila sam ajlajnere ovog tipa.Oni dolaze u maloj bocici,tipa kao lak za nokte i sa njim dobijate i aplikator za nanosenje koji je uglavnom mali ‘’ostri’’ sundjer.I ovi ajlajneri mogu biti zaista crni.Nisu toliko skupi,ali ne traju bas jako dugo.Umeju ponekad i da se osuse ako slucajno ostanu otvoreni.A crna boja kada se pomesa sa bojom senke ume da izgubi svoju jacinu.Kada se nanesu mora da se saceka minut ili dva dok se ne osuse kako se ne bi preslikali.


3.Praskati ajlajneri su najmanje popularni.Oni obicno dolaze u setovima.To je u sustini jako pigmentovana crna senka.Ona se nanosi pomocu cetkice ,u dodiru sa vodom crna boja postaje intezivna i lako nanosiva .Ja ne volim ovakve ajlajnere jer obicno ne daju efekat crne kakvu zelim.


4.Ajlajneri kao flomasteri.Jedno vreme sam koristila i ovaj tip ajlajnera,dok nisam shvatila koja je njihova mana.Jako kratko traju. Mislim, potrosim jedan ovakav ajlajner u roku od 3 nedelje, ako i toliko. Mozda ja samo nisam pronasla odgovarajucu marku, ali eto to je moje iskustvo. Inace dosta su dobri, lako se radi sa njima, nisu preterano skupi. Jedino sto crna varira od ajlajnera do ajlajnera.Neki su jace, a neki slabije pigmentovani.



5.Ajlajner u olovci kreon. To je nesto sto svi mi imamo, definitivno najjeftiniji. Nije tezak za nanosenje. Ali uglavnom se preslikava i razmazuje. Ako ga pipnete ode pola ajlajnera. Mozete ga setovati crnom senkom(utampkati malom cetkicom crnu senku) ili uraditi efekat smokey eye tako sto cete ga blago razmazati tankom cetkicom ili cackalicom za usi. Naravno ne razmazuju se svi ajlajneri ovog tipa tako lako. Ali ipak ni ne daju efekat ugalj crne koji svi toliko zelimo.

Moj zakljucak.


Ako se prvi put upoznajete sa ajlajnerom, moja preporuka je da uzmete obicni crni kreon. Vezbajte sa njim koliko god mozete. Kada primetite napredak mozete preci na neki bolji ajlajner, na primer, ajlajner flomaster. Ako usavrsite i ovaj tip ajlajnera onda odvojite malo vise novca za ajlajner u gelu. To sto se on nanosi cetkicom ne bi trebalo da vam predstavlja problem, jer je slicno kao flomasterom.
Pogledajte ovde kako do savrsenog ajlajnera. 

Koji vi ajlajner koristite?

8 comments:

  1. Odlican post :) slazem se potpuno sa tobom :D ja sam smotana pa mi bas ne ispadne uvek jednako :D

    ReplyDelete
  2. U tom slucaju sam i ja jedna od smotanih :D Nekad mi jednostavno nije dan koliko god se trudila :D

    ReplyDelete
  3. Odlican post, lepo objasnjeno :) Obozavam ajlajnere, ali avaj, moji spusteni kapci ne saradjuju sa njim :)♥

    ReplyDelete
  4. Pre svega zelim reci da sam prvi put na tvom blogu ali da mi se jako dopada, te sam odlucila i da se pretplatim na isti. Dopada mi se sadrzaj istog, kao i tvoje pisanje. Konkretno ovaj post je kratak ali sadrzajan, a tema vrhunska i definitivno 'moja', jer sam neko ko obozava ajlajnere, i ko ne bi mogao da zamisli svoj dan bez istog! Vrlo zanimljivo napisano, uzivala sam citajuci.

    Gotičarka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala draga i ja zaista uzivam dok citam ovakve komentare. Oni su samo nagrada za moj trud i vreme ulozeno u pisanje. Hvala ti puno :*

      Delete
  5. Super post Tijana! :) Iskreno alajner u gelu nikad nisam probala, šta znam nije me nešto privlačilo, ali kako je sve više popularan što ovako što u blogosveri moraću da i ja nabavim jedan :D Alajner u olovci mi je onako šta znam ni tu ni tamo, nešto se ne mirišemo baš ali zato tečni alajner obožavam još kad ima tanušnu savitljivu četkicu pun pogodak :) Ali sve je to i navika.

    ReplyDelete
  6. Vremenom ces vec sama videti sta ti najvise odgovara po ceni i kvalitetu, a i po tome sta ti je najlakse :) Hvala ti sto me pratis :*

    ReplyDelete
  7. Da upravo to, sve je stvar navike! :) :*

    ReplyDelete

Makeup
Hair