Saveti i trikovi

10 sjajnih frizura koje se same formiraju dok spavamo

March 28, 2017 Unknown 15 Comments



Peglanje kose je postao normalan i svakodnevan nacin za njeno ispravljanje. Kao peglanje vesa, ne mozes izaci napolje izguzvan. Ipak volite li kovrdze, lokne ili talasanstu kosu?
Ako je vas odgovor da, pogledajte primere sta bi ste mogle da uradite sa vasom kosom, tokom spavanja, da se probudite sa vec gotovom frizurom, bez pegle, figara i ostalih pomagala.


1.Uvijena kosa.Jednostavno uvijte vasu kosu i zakaciste snalom,zatim ostavite preko noci.Kosa bi trebalo da bude vlazna, a ne skroz mokra.  Potrebno vam je samo par snalica i frizura je tu. Mogu reci da sam ovo probala i zaista deluje. Prikazano na slici ispod.




2.Male pudjice.Mozete i postici guste loknice, ako cvrsto uvijete kosu i zakacite u male pundjice. Ostavite preko noci i kad ustanete skroz nova frizura.


 3.Vikleri. Sigurno ste vec videle ove sundjeraste viklere. Oni su jos jedan sjajan nacin da uvijete vasu kosu u prelepe lokne preko noci. Mozete ih pronaci i kod kineza po pristupacnoj ceni. Probajte, nije tesko.


4. Uvijanje majicom?Primere do sada ste mozda vec negde videle, a da li ste probale uvijanje uz pomoc majice? Ja sam takodje bila iznenadjena. Potrebna vam je stara majica koje vam nece biti zao da je isecete i par ukosnica. Na ovaj nacin takodje cete dobiti na volumenu kose, samim tim sto cete spavati sa podignutom kosom.



 5. Uvijanje carapama? Da, dobro ste cule. Podelite kosu u nekoliko delova zatim svaki obmotajte oko carape i vezite na kraju. U zavisnosti koliko delova izdvojite toliko ce vam i carapa biti potrebno.


6. Pundja. Pokupite celu kosu i uvijte je, zatim zamotajte kao pundju. Prespavajte i prelepi talasi ce vas docekati ujutru.


7. Lokne uz pomoc trake za kosu. Uzmite bilo koju traku za kosu koju pronadjete. Smestite je na glavu i obmotajvajte pramene kose okolo sve do kraja.



8. Uvijanje uz pomoc ukosnica. Ove snalice su vrlo povoljne i mozete ih svuda pronaci ukljucujuci i kineze. Nabavite jedno pakovanje i pokusajte da uvijete vasu kosu u malim pramenovima, zatim uvijajte dalje u male pundjice koje cete pricvrstiti ukosnicom.



9.Uvijanje uz pomoc wc papira? Zaista deluje cudno, ali nemate sta da izgubite. Jednostavno ostavljajte rolne od wc papira i kada sakupite dovoljno, pokusajte.


10. Uvijanje uz pomoc krpica. To mogu biti bilo kakve krpice, iseckane majice ili helanke, sta god. Bilo bi dobro da materijal bude rastegljiv kako bi ste na kraju mogle da vezete.


______________________________

Da li ste probale vec neki od ovih nacina? Koji vam se najvise dopada?

15 comments:

  1. Sjajan post i mnogo načina za koje nisam znala.
    Pratim te, pa ako želiš pogledaj moj bog i uzvri. :)

    Moj Šminkeraj Blog

    ReplyDelete
  2. Pratim ja tebe Svetlana jos odavno :) Hvala ti puno :*:*:*

    ReplyDelete
  3. Odavno nisam čitala ništa na ovu temu, tako da sam se zaista obradovala postu! Veoma interesantne ideje si podelila sa nama, ja inače imam katastrofalne probleme sa kosom tako da će mi ove tvoje spomenute verovatno odlicno koristiti i hvala ti na tome.

    Gotičarka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema na cemu i drugi put :*:*:* Hvala puno :*

      Delete
  4. Predivan post kao i predlozi. Ja svoje loknice često pravim uz pomoć aluminijumske folije. Veoma jednostavne za napraviti i ne oduzimaju mnogo vremena, a loknice budu savršene.

    Moj mali kutak

    ReplyDelete
  5. Odavno nisam procitala koristniji post :) Divne ideje, hvala na predlozima, ovo sa carapom me je oduvalo ♥

    ReplyDelete

Makeup
Hair