trikovi

Sta je prajmer za lice i cemu sluzi ?

February 05, 2017 Unknown 1 Comments



Prajmer, drugacije receno podloga, predstavlja bazu koja se nanosi kao prvi korak sminkanja u cilju da vasa celokupna sminka traje duze i da bolje izgleda. 


bksmakeup.com


Da li moze bez prajmera?

Najvise od tipa vase koze zavisi i odgovor na ovo pitanje.
Ako imate masnu ili mesovitu kozu tesko da ce vas puder stajati bez podloge, tj svakako da ce stajati na licu, ali bice prisutan najvise 2 sata, a onda ce lice poceti da se masti i puder ce samo kliziti dole.
Ako imate suvu kozu, pretpostavljam da ce posle 2 sata koza upiti puder i pocece da se susi, da zateze i pecka.
Tako da suva koza, masna i kombinovana tesko da  mogu bez prajmera, ali za suvu kozu baza bi mogla da bude obicna hidratantna krema. Treba probati, eksperimentisati i videti sta najvise odgovara. A sto se tice normalne koze, koja predstavlja savrseni balans, mislim da takva koza nece imati nikakvih problema u sminkanju bez prajmera.

Ako jos uvek ne znate koji tip koze imate, ovo je pravo vreme da otkrijete …proverite ovde



Mozemo pronaci 3 vrste prajmera i to su:


1. Providni 
2. Blago tonirani
3. U blagim bojama (narandzasta,zelena,roze)

janessajaye.com
     bi prajmer trebalo da radi ?

    1. Svaki prajmer, bez obzira na boju i tip koze, trebalo bi da drzi kozu hidriranom. To naravno ne znaci da treba mesati prajmere, ako imas suvu kozu nikako ne koristiti prajmere za masnu i obrnuto
    2. Prajmer bi trebalo za regulise nepravilnosti na kozi, tacnije da ih zabluruje, odnosno zamagli (ne znam kako da prevedem)
    3. Prajmer bi trebalo da umanji vidljivost pora i bora
    4. Prajmeri koji su tonirani trebalo bi da uticu na odredjenu regiju lica boljim prekrivanjem. Na primer, ako imate bas puno bubuljica i masnu kozu imate stosta za prekrivanje, posegnucete za prajmerom koji je blago toniran i on ce vam uciniti uslugu tako sto ce delimicno prekriti bubuljice i nepravnilnosti, pa ce vas puder jos lepse i lakse zavrsiti posao.
    5. Blago zeleni prajmeri efikasnije prekrivaju crvenilo od drugih.
    6.Blago crveni-narandzasti prajmeri efikasniji su u prekrivanju fleka i drugacije pigmentacije koze.
    7. Prajmer bi trebalo da drzi vas puder na mestu iako su napolju visoke temperature.


    Kako se nanosi prajmer ?


    E pa, to barem nije tesko. Prajmer predstavlja prvi korak u sminkanju, naravno posle ciscenja lica. Istisnite ili uzmite malu kolicinu i prstima ravnomerno nanesite u tankom sloju. Pustite da upije par minuta.


    Da li ste probale neke od ovih prajmera ?Koji je vas omiljeni?

    1 comment:

    1. Divan post i, u većini slučajeva, samo koristim prajmer. Kako imam suhu kožu tečni puder mi ne odgovara jer ostavlja suhe ljuskice kože, a kameni ih dodatno naglašava, tako da se zadržavam samo na prajmeru, osim ljeti. Tada mi koža bude malo masnija pa i kameni je dobro došao :D


      Moj mali kutak

      ReplyDelete

    Makeup
    Hair