Kako?

Kako prekriti podocnjake?

February 05, 2017 Unknown 0 Comments



Svako od nas ima taj problema, zar ne? Ujutru, kada se pogledamo u ogledalo prvo sto vidimo, o ne, opet podocnjaci! Pa koliko vise treba da spavam da ih ne bih imala.
Nista ne brinite,uz malo sminke, mozete se pozdraviti sa njima.


Prvo i osnovno sto vam je potrebno je dobar korektor. Dobar koretor ne mora nuzno da bude i skup. Korektor je nesto slicno kao puder, samo jacii.Korektori dolaze u razlicitim pakovanjima. Mozete i videti u pakovanjima kao ruzevi ili kao sjajevi za usne, a budu nekad i u malim plasticnim pakovanjima kao kreme za ruke, ali mnogo manji, nekad u tubicama. Korektor bi trebalo da bude jednu, do dve nijanse svetliji od vase boje koze.Pitate se zasto? Jer ako nanesemo ispod ociju vrlo malo svetliji korektor, ta mala razlika ce uciniti da nase oci budu jos istaknutije. Ako korektorom prekrivate bubuljice onda vodite racuna da korektor bude u vasoj boji koze.

Kada se nanosi korektor?

On se nanosi posle pudera, a pre setovanja (setovanje predstavlja fiksiranje tecnog pudera puderom u prahu ili kamenu). Korektor treba setovati kako se ne bi mrdao, kako ne bi upadao u udubljenja i kako ne bi sijao, tj izgledao masno. Korektor se uglavnom setuje puderom u kamenu koji je u vasoj boji koze ili za nijansu sveltiji. Mozete setovati korektor i transparetnim belim puderom u kamenu, ali beli puder nece uticati na jos bolje prekrivanje kao puder u boji.

Sta nije dobro kod korektora?

Neki korektori jednostavno nisu mnogo pigmentovani, pa kada ga stavite kao da ste stavili puder,a to vam ne treba.
Neki korektori su previse retki ili gusti, pa upadaju u pregibe na kozi.
Neki korektori su previse jaki, pa sa njima dobijate izgled maske, a kasnije popucale koze.

U zavisnosti koliko imate godina, da li su vasi podocnjaci malo drugacije boje od ostatka lica, mozda ce vam trebati jos jedan mali proizvod kao saveznik u ovoj borbi. Dakle, ako imate zaista tezi slucaj podocnjaka, te su oni zelenkasti, ljubicasti i mozda plavi ili slicno, pogledajte dobru ovu paletu boja i pokusajte da procenite da li su vasi podocnjaci ovakvih boja.
Slika je preuzeta sa sajta http://mikkasmakeupbox.com

Naravno, boja sigurno nije tako jaka i intezivna, ali mozda imate neke primese. Ako ste uocili, sada pogledajte koja je suprotnost od te boje, na primer, od zelene je crvena. Pa bi vi sada trebalo da uzmete crveni korektor, da prvo nansete njega, a zatim korektor u boji koze. Znam da ovo izgleda veoma cudno i nesvakidasnje, ali ovo ce vam zapravo pomoci i potpuno ce neutralisati zelenu boju sa vaseg lica. U slucaju da nemate crveni korektor,  pokusajte sa crvenim ruzem za usne. Naravno, ovo je samo u slucaju da su vam podocnjaci zelene boje. U slucaju da su plavi, onda bi trebalo da upotrebite narandzastu boju ili tamniju zutu.Mozete ovde pogledati neke top korektore.

Moram priznati da naci dobar korektor, nije lako. Pogotovo kod nas. Ili je jeftin i nije dobar ili je dobar i mnogo skup. Treba naci savrsen ili bar pristojan, a da mu cena bude povoljna. Ja sam do sada koristila NYX photogenic. U njihovoj paleti boja imate cak i plavu i zelenu i zutu. Neminovno je da ja i dalje tragam za jos savrsenijim; za ovaj mogu reci da je sasvim dobar za svoju cenu, on kosta izmedju 400 i 500 dinara i mislim da ce te za taj novac tesko pronaci bolji.

Koristite li vi korektor i koji vam je omiljeni ?


0 comments:

Makeup
Hair