Tutorijali

Senke- uputstvo za pocetnike

February 16, 2017 Unknown 2 Comments

Prvo bi trebalo da odaberete 3 boje.Na pocetku oka mora doci dosta svetla boja, a na kraju oka dosta tamnija. Srednja boja bi trebala da bude mix te dve boje. Ovo o cemu pricam ne mora nuzno uvek da bude ovako i postoji dosta nacina za sencenje ociju. Sada pricam o nekom meni najjednostavnijem.

Recimo da ste izbirale belu-sivu-crnu.

Uzmite prvo sivu boju i nanesite je kao sto je prikazano na slici pod brojem 1. Ova prva jedinica do obrva. Vodeci racuna da krajnje ivice na strani gde je obrva budu slabe i da ne postoji jaka linija. Kao sto je prikazano na ovom desnom oku. Bitno je jos da ova boja bude mat. 




Ova sredisna boja na kapku po brojem 1. ne mora biti ista nijansa sive. Mozete stavite i neku sedefastu boju ili sa sljokicama. Moze i biti samo druga nijansa. Izbor je vas. 

Sada uzmite drugu cetkicu i vrlo malo crne. Nanesite je na ivicu oka i onda je polako razmazujte okolo. Ako nije dovoljno, uzmite jos malo crne, ali nikako ne preterujte. Lakse cete dodati nego sto cete oduzeti. Kada zavrsite sa tim, vreme je za drugu cetkicu.

Sada uzmite belu boju. Nanesite je na pocetak oka i nezno razmazujte ka sredini. Zatim predjite na deo ispod obrva. Nanesite u krajnjem vrhu obrve i razmazuje duz cele obrve.

Zatim nanesite ajlajner, maskaru i gotovo.

Verujem da ako ovo radite prvi put nece bas ispasti kako ste ocekivale. To je uredu. Sledeci put ce biti bolje i svaki sledeci jos bolje. Samo ne odustajte. Takodje dok ne zavrsite oko potpuno verovatno nece lepo izgledati. Svaki detalj je bitan nemojte nista izostaviti. Kako biste postigle ovakav efekat na oku najvazniji detalj je taj kontrast izmedju crne i bele boje. Pa se uvek potrudite da na kraju oka imate jasnu crnu tacku, a na pocetku jasnu belu dok je oko njih sve izblendano.
Ja sam dala sve od sebe da objasnim, nadam se da vam je sada bar malo jasnije.

Sencite li vi oci ovako ili imate neki drugi nacin? Koje su boje koje obicne koristite ?

2 comments:

  1. Prelep post za početike a ti si jako lepo i detaljno sve objasnila. Divan post kao i svi prethodni. :)

    Moj Šminkeraj Blog

    ReplyDelete

Makeup
Hair