trikovi

Osnovne cetkice za sminkanje

February 17, 2017 Unknown 0 Comments

Sta mi treba za pocetak? 


Prvo sto mogu reci, ako niste u mogucnosti da narucite cetkice preko interneta. Proverite da li u vasem gradu postoji alexandar cosmetics, klik ovde. Mislim da oni imaju dobar odnos cene i kvaliteta. Pa tako mozete pronaci cetkice za oci po ceni od 200 do 500 din, a cetkice za lice po ceni od 500 do 1000. Naravno, pricam o jeftinijoj varijanti. Ne preporucujem da kupujete setove, jer koliko sam videla ne postoji ni jedan set da sadrzi sve sto vam je potrebno. Tako da vi lepo izaberite par cetkica koje mislite da cete koristiti i kraj price.



Sta vam treba.Prvo morate razmisliti.
Cime nanosite puder? Da li vam treba cetkica za nanosenje pudera? Puder mozete naneti i prstima, a mozete i beauty blenderom. 

Cetkica za matiranje tog tecnog pudera vam treba.

Cetkica za korektor mislim da nije neophodna. Korektor uvek mozete naneti prstima ili aplikatorom koji uglavnom dobijete uz njega, u zavisnosti koji korektor odaberete.

Konture. Da li nanosite konture? Da li zelite da probate ? Ako je odgovor da. Onda bi trebalo prvo da vidite cime cete konturisati lice. Da li cete koristiti praskaste proizvode ili kremaste. Pa tek onda odlucujete koje cete cetkice izabrati.

Moje cetkice za konture.


Cetkica za bronzer vam treba. Ili ako koristite praskaste proizvode za konturisanje, tu vam moze posluziti cetkica sa kojom nanosite tamnije konture. Sta je bronzer i gde se nanosi pogledajte ovde.

Cetkica za rumenilo vam svakako treba. Da li vam je potrebno rumenilo i gde se nanosi, pogledajte ovde.

Cetkice za oci vam trebaju. U zavisnosti koji je stepen vaseg umeca i kako zelite da sencite oci,mozete odabrati vise ili manje cetkica. Onako nesto osnovno moze biti ovako.Jedna cetkica za neutralnu boju ,jedna cetkica za jako tamnu boju i jedna cetkica za jako svetlu boju. Ako zelite da pogledate kako se koriste senke korak po korak, klik ovde.

Cetkica za obrve vam je potrebna ako planirate da ih uredjujete bilo cim drugim sto nije kreon. Pritom mislim na ove kremaste boje, u prahu itd.

Cetkica za usne vam nije neophodna. Ali ako zelite da vezbate preciznije nanosenje onda svakako treba probati sa njom.



Dakle neki najosnovniji set bi bio od 8 komada .

1. Cetkica za matiranje pudera.

2. Cetkice za konture,jednu cetkicu od ove dve cete koristiti i za bronzer.

1. Cetkica za rumenilo.




3. Cetkice za oci.









1. Cetkica za obrve.




To ne mora da bude konacno. Ne mora bas ta cetkica bas za to da se koristi. Vremenom kako budete vezbale i vi cete same uvideti sta vam je bolje i kako vam je lakse. Cena ovog seta bi bila 3415 dinara. Sto i nije tako malo. Pokusajte da kupite povremeno po jednu cetkicu pa ce vam biti lakse. Ovo je samo primer cetkica kakve ja koristim i kakve bih ja koristila. Vi cete oceniti najbolje koja vam cetkica odgovara.  


                                                 Moje omiljene cetkice za senke .

Koliko vi cetkica koristite za sminkanje? Imate li neki omiljeni brend ili sajt?

0 comments:

Makeup
Hair