Tutorijali

Korak po korak do ovakve senke

June 06, 2017 Unknown 56 Comments

Danas pričamo o tome kako doći do ove senke korak po korak, možda ovo izgleda komplikovano i teško, ali ustvari je vrlo jednostavno. Sve što vam je potrebno je prajmer, 3 senke, beli kreon ili sličan, maskara i crni ajlajner.



Što se tiče boja, sve se može manjati. Doduše iznad pregiba oka moj vam je savet da uvek nanosite mat senke, tu na mestu gde je braon senka. Sedefaste, metalik i senke sa sljokicama će vas učiniti starijim i nećete postići ovaj efekat. Tirkizna senka je svakako zamenjiva bilo kojom senkom koja vam padne na pamet. Beli ajlajner koji sam koristila, a o kojem možete više pročitati OVDE, je takodje zamenjiv. Može to biti i običan beli kreon ili neka druga boja, ali mora biti neki kontrast.




1. Početak kao i uvek. Senka u boji kože ili par nijansi razlike na pregibu oka. Ovaj korak je jako bitan i zaista olakšava blendanje(razmazivanje) koje sledi, zato ne propustite ga. Znam da se ovo baš i ne vidi, ali je vrlo bitno.




















2. Zatim nanosimo tamniju senku takodje na pregibu. Pod tamnijom mislim braon. Ne jako tamnu. Ne svetliju. Znači samo par tonova tamnije. Ona isto ne mora biti nešto jako vidljiva.


3. Dalje sledi kreon. Beli ili koji imate. Naglašavamo pregib oka. Ipak on u ovom trenutku nije mnogo bitan. Trenutno predstavlja samo smernicu, tako da linija ne mora biti perfektna.


 4. Zatim sledi tamna braon. Kao što možete videti na slici, ovo je greška. Ova linija ispod pregiba gde nema senke, to ne bi trebalo da bude tako, ali dešava se. Uzela sam tanku četkicu i pokvasila je. Ona bi tek malo trebala da bude vlažna, ali ja sam preterala. I onda se desilo ovo. Skinula sam senku, umesto da je nanesem. Učite se na mojim greškama. No nebitno. To meni nije predstavljalo problem, jer svakako na to mesto baš i dolazi kreon i neće se videti, ali opet. Dakle treba vam pljosnata četkica manjih dimenzija. Sada dodatno naglašavamo pregib braon bojom od početka pa sve do kraja kapka. Najtamnije bi trebalo da bude na samom pregibu, a zatim idući sve više ka obrvi senka bi trebalo da se stapa sa bojom kože.


6. Zatim nanosimo beli kreon, belu senku ili neku sličnu boju koja ističe ovaj pregib i daje jasnu liniju izmedju pregiba i kapka.


6. E sad dolazi onaj zanimljivi deo i ono što po meni ovo sve čini zanimljivim, a to je tirkizna senka. Ja sam odabrala nijansu sa sljokicama, vi možete ovde staviti bukvalno šta god poželite. Senku nanosite preko celog kapka ispod pregiba oka.


Ovako izgleda kada je oko otvoreno, na meni koja imam spuštene kapke.


Zatim postavljam veštačke trepavice, ali to neću navesti kao jedan od koraka, jer one nisu neopodne.


7. Za kraj ajlajner u crnoj boji. Ja sam takodje preko belog kreona presla i mojim ajlajnerom sa šljokicama, a o kojem možete pročitati OVDE. I sve na kraju izgleda ovako...



Kada bi sve ovo spojili, to bi izgledalo ovako...


Toliko od mene u ovom postu, nadam se da vam se dopao i da sam bila od pomoci.
Ljubim vas do sledećeg čitanja :*
_________________________________________


Da li vam se dopada tirkizna senka? Kako bi ste ocenile ovaj makeup od 1 do 10?

56 comments:

  1. Ova tirkizna sjenka me fascinirala još u prošlom postu. Pored toga što sam zaluđena tirkiznom bojom, na tvom tamnom tenu i tamnim očima ona izgleda famozno. Nekako ti otvara i produbljuje pogled. Vjerujem da bi svaka sa takvim make up-om privukla poglede pa i u najmračnijem klubu :D. Jedina stvar koja mene muči jeste ajlajner :/. Koliko god da se trudim ispravno ga nanijeti moji kapci mi to ne dozvoljavaju jer su baš baš spuštani :(

    Moj mali kutak

    ReplyDelete
  2. Wauuuu ♡♡♡ Prelepo! Zaista si talenovana,svaka čast!

    ReplyDelete
  3. Thanks a lot :D

    you absolute have a talent!! Amazing make up!

    NEW OUTFIT POST | OMG!!! My COUSIN CHOSE my Outfit :o
    InstagramFacebook Official PageMiguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D

    ReplyDelete
  4. What a wonderful makeup! Very beautiful!
    Would you like to follow each other? Follow me on Blog and Google+ and I'll follow you back!
    www.recklessdiary.ru

    ReplyDelete
  5. Lovely make up :D

    Have a lovely day!
    https://anjage.com/

    ReplyDelete
  6. Great post dear! I following you now :)

    ReplyDelete
  7. Predivno, vidi se da imaš dara :) Ja polako učim, hvala na primjeru♥ Zapratila sam te ako želiš uzvrati da se podržavamo u ovom blogosvijetu. Mnogo bi mi značilo :)

    beautyakworld.blogspot.ba

    ReplyDelete
  8. Hello!
    I loved your post hehe. I just discovered your blog and I'm following you, would you follow mine?
    Hug

    ReplyDelete
  9. Prelepo. Uzvrati follow, nova sam ?

    ReplyDelete
  10. Vau! Ja sam oduzevljena ovim makeup-om... ^_^ Predivne boje senki i kombinacija ^_^

    Nova sam, ako zelis zaprati i uzvraticu samo ostavi komentar ^_^

    Novi post
    https://sassyprimadonna.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  11. Divan post draga
    Pratim te,ako zelis mozes mi uzvratiti mnogo bi mi znacilo https://makeyourfashionchoice.blogspot.ba/

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. Wow love this! Thanks for the eye make up tutorial. Keep on posting

    ReplyDelete
  14. Pozdrav gospođo ili gospodine
    Iskrenost i iskrenost dvije su stvari koje nedostaju stranicama. Ja sam privatni zajmodavac i nudim kredite ozbiljnim ljudima koji mi mogu dobro otplatiti uz kamatu od 3% godišnje. Moji uvjeti kreditne ponude su vrlo jasni i jednostavni bez protokola. Molimo kontaktirajte me za više informacija.

    E-pošta: simondurochefort@gmail.com

    ReplyDelete
  15. Önemli giriş adreslerine buradan ulaşabilirsiniz.
    betturkey giriş
    betpark giriş
    58S8

    ReplyDelete

Makeup
Hair