Soping

Ajlajner za 1 e?

June 05, 2017 Unknown 20 Comments





Kineska šminka i milion predrasuda. Ne želim kinesku šminku. To ništa ne valja. 
Jeftino je i bezveze. Potencijalno otrovno i verovatno izaziva iritacije.
Ipak, svi smo bar jednom probali nešto od kineske šminke, a da to možda nismo ni znali. Zar ne

Danas se jako puno stvari se proizvodi u Kini, kako kažu jeftina radna snaga. Na početku svog šminkanja poručila sam jednu paletu na internetu, tada nisam puno znala i nije mi bilo ni bitno odakle dolazi, bila je jeftina i tada sam samo to mogla da prištim. Verujem da je većina vas isto ovako probala nešto, a da to nije ni znala. Sama paleta nije bila ništa posebno, poslužila je svrsi, vežbala sam sa njom, učila. Kako je moje znanje i interesovanje raslo tako je i ona odložena negde ili bačena.
Naravno nakon toga počela sam da šminkam mušterije, kupovala sam sminku u parfimeriji i nisam se više vraćala na noname šminku. Svako mora od nečeg početi i nismo svi u mogućnosti da na početku imamo sve poznate brendove. Na svu sreću nisam imala nikakve posledice koristeći paletu, ali mi je ostala u sećanju kao loša pigmentacija.
Prošlo je baš puno vremena, oko 5 godina od kad sam ja zadnji put probala kinesku šminku. I pomislila sam da bi bilo dobro da testiram jedan proizvod , kakav to može biti ajlajner za 1 e? 


Kada uzmemo u obzir da se kod nas cene kreću tu od 400 dinara do nekih 1200 u parfimerijama i prodavnicama, kakav onda može biti ovaj za 120 dinara? Radoznalost je presudila, i pored haljine o kojoj ste možda čitali u prethodnom postu, ja sam poručila i ovaj ajlajner sa sljokicama. Pogledajte više o njemu OVDE.



Uzela sam ga čisto ekperimenta radi, ne da ga koristim u šminkernici, samo za sebe. Dakle, ovo nije kopija nekog brenda, ovo je samo običan ajlajner. On dolazi u bočici od 5 ml. Upakovan u simpatičnu kutijicu na kojoj naravno sve piše na kineskom. Sve sem nekih ikonica koje su ustvari vrlo bitne. I to su sertifikacije proizvoda, one su mi odmah zapale za oko. 

Čega sam se plašila? 

Normalno nikad se ne zna sa kineskom šminkom. Gde se to proizvodi, šta li stavljaju unutra? Da li će korišćenje ove šminke ostaviti neke posledice? Iritacije? Da li će izazvati neke promene na koži? Da li će smetati očima? Ne bih se ni upustila u korišćenje jednog ovakvog proizvoda da nisam videla ove male sertifikacije. 


Prvo sam istražila na internetu da proverim šta tačno sve ovo znači. Nešto ipak nisam mogla da razumem, od onog što sam shvatila. Zna se ko proizvodi ovaj ajlajner, a to je fabrika u Kini pod nazivom HengFang , oni se bave proizvodnom šminke i kozmetike od 1991 godine.

Oni se bave biološkim naukama i tehnologijama, ako sam dobro shvatila. Oni takodje imaju ISO 9001 standard kvaliteta. Šta je to? Pročitajte OVDE . Ove strelice znače da je kutijica pogodna za reciklažu, imaju serfitikat interteka, što je isto neka firma koja se bavi kontolom kvaliteta i ovo zadnje nisam uspela da otkrijem, ali mislim da ima neke veze sa kvalitetom mašina koje se koriste u izradi ovakvog jednog proizvoda. Nakon ovog mog malog istraživanja zaključila sam da ovaj ajlajner ne bi imao ove sertifikate da je opasan, da je otrovan i štetan za ljude. Pogotovo se ne bi mogao izvoziti iz zemlje sa lažnim serfikatima i opasnim materijama u sebi. I to što je ova firma biotehnološka mi govori da su oni proverili sve sastojke pre nego što su napraviti jedan ovakav proizvod. I pre svega mi govori koje je njegovo poreklo. I iskreno to mi uliva neko poverenje.



Te sam ja dalje odlučila da mu dam šansu. Ajlajner nema nikakav miris. Pomalo je vodenkast, pomislila sam da će mu trebati večnost da se osuši, ako uopšte i dodje do toga. Delovao mi je retko i bile su male šanse da sa njim dobijem efekat ajlajnera sa sljokicama. Zatim sam ga nanela na ruku. I ostala u čudu.


Nisam mogla da verujem da je ovaj proizvod ostavio ovakav otisak na koži. To je baš ono što sam htela, ali to svakako nisam očekivala od ajlajnera koji košta 120 dinara. Sačekala sam minut-dva da ga pustim da se osuši da vidim šta će se dalje desiti. Osušio se. Na moje zaprepašćenje. Drugo. Kada je suv ne skida se sa ruke. Koliko god trljala on je i dalje tu. Zatim. Vodootporan je. Testirala sam ga ispod mlaza hladne vode i ne skida se. Ukoliko prevučem rukom, onda tek počinje da nestaje.


Zatim sledi testiranje na oku. Nisam mogla ni u te rezultate da verujem pa sam ga testirala dva puta.
Nanošenje je lako, s obzirom da je sam proizvod vrlo redak, jako se lako radi sa njim. U slučaju kada je na oku senka, potrebno je da preći dva ili tri puta. Ipak to mu ne mogu zameriti, kada uzmemo u obzir cenu.


Efekat je svakako jači ukoliko se nanosi preko tamnije senke. Na prvoj slici sljokičasti ajlajner sam nanela odmah iznad standardnog crnog, a na slici ispod nanela sam ga ne pregibu oka.


Sve u svemu, mislim da bolji ajlajner sa sljokicama nećete pronaći po ovoj ceni. Ja sam se oduševila rezultatom i definitivno ću ga koristiti u svojim narednim eksperimentima. Ovaj ajlajner možete pronaći u tri boje, ja sam odabrala srebrno/beli. Njegova cena je svega 1 e i poštarina je besplatna. Pogledajte više o njemu OVDE

Uskoro post o tome kako do ove senke :*
_____________________________

Koja boja ajlajnera vam se najviše dopada? I koji makeup vam je se više svidja? 

20 comments:

  1. That's a great post! :)

    www.sophiaston.de

    ReplyDelete
  2. i ja se sjecam svoje prve kineske palete, nije mi se nista dogodilo od nje, ali isto kao i tvoja, imala je slabu pigmentaciju, ali posluzila je svrsi.
    Nisam bas za kupovanje kineske sminke, ali za kineske cetkice jesam.
    ovaj eyeliner se cini izrazito dobar, trazim takav nekakav po drogerijama i nikako nac

    MagdalenaŠ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja takodje koristim kineski cetkice i nemam nista protiv istih :) Mozes probati ovaj, u svakom slucaju neces puo izgubiti :)

      Delete
  3. Odlican post draga! I sama sam vise puta isprobala kinesku sminku i ostala zaprepastena koliko zapravo zna da bude kvalitetna :)

    mystylishcorner.blogspot.ba

    ReplyDelete
  4. Thanks fr visiting my blog... I follow u on GFC hope u follow back.. have a great day xoxo
    https://natashabhatt.blogspot.in

    ReplyDelete
  5. This eyeliner is giving wonderful effect, price is also very tempting :-)

    ReplyDelete
  6. Draga Tijana, ja sam oduševljena ovom recenzijom. Stvarno si odradila je za svaku pohvalu. Moram priznati da nikada nisam ni koristila ništa slično, a posebno ne od kineske šminke. Ne zbog predrasuda koliko zbog toga što sam kasno krenula sa šminkanjem pa sam bila dobro upoznata sa brendovima i od svih essence je moja prva ljubav :D. Što se tiče ovog ajlajnera, stvarno sam oduševljena njegovom pigmentaciom. Predivan je.

    Moj mali kutak

    ReplyDelete
  7. This eyeliner looks amazing. I love this sparkly eye look.
    I just followed your lovely blog (#210). Please follow back and let's keep in touch.

    www.fashionradi.com

    ReplyDelete
  8. Predivan post draga ❤
    Ukoliko želiš pogledaj moj blog. Nova sam,pa bi mi neizmerno značilo 💋

    ReplyDelete

Makeup
Hair