trikovi

Pribor za konturisanje, sta nam sve treba?

February 25, 2017 Tijana Bosnjakov 0 CommentsPrvo bi trebalo da odlucite da li zelite da konturisete vase lice sa:

Paletom za konturisanje
ili mozda zelite da radite konturisanje korektorima 


ili zelite da kupite jednu od mini paleta koje imaju samo dve boje.


U svakom slucaju vodite racuna o izboru, najvise zbog tamnih boja koje nude. 
Cesto u setu bude i hajlajter ili bronzer. 
Nemojte pomesati bronzer i boju za konturisanje, bronzer je topao braon ton koji uglavnom sadrzi sljokice. Vise o bronzeru mozete procitati ovde.
A braon boja za konturisanje je tamna mat boja.Mozemo jos konturisati:

1. Kremastim prozivodima


2. Praskastim proizvodima

Moram spomenuti da mnogi koriste i jedno i drugo. Ja trenutno koristim samo praskaste proizvode, tj malu paletu koja sadrzi hajlajter, bronzer i boju za konturisanje, i to je sve sto meni treba. U zavisnosti koliko cesto koristite i sta zelite tacno da postignete mozete odabrati varijantu koja vama odgovara. Kremaste konture se nanose kada stavite puder pre setovanja( fiksiranja tecnog pudera puderom u kamenu), pa se onda posle setovanja pojacaju praskastim; ili ako zelite prirodniji izgled onda ih ne pojacavate ili kao ja koristete samo praskaste, izbor je na vama. Praskaste konture se nanose posle setovanja pudera. 

Kada birate paletu za konturisanje ili bolje reci boju, obratite paznju na tu braon nijansu, neke palete imaju vise braon nijansi pa sa njima necete pogresiti. Ako  ]sminkate samo sebe, verujem da vam ne treba toliko nijansi braon.

Palete proizvodjaci dele na :


1. Light (za svetliji ton koze)
2. Medium ( srednji ton koze)
3. Dark ( Tamniji ton koze)Medium je uglavnom boja koja svima odgovara, ali ako imate ekstremno svetlu kozu vama nece lepo stajati cak iako se dobro izblenda; a ako imate jako tamnu na njoj se nece ni videti. Zato obratite paznju.


Sto se tice cetkica koje su vam potrebne. Ja koristim ove 4. Doduse ovu prvu koristim vrlo retko.Vise o osnovnim cetkicama procitajte ovde.Ali vi mozete koristiti kakve zelite cetkice, dokle god to izgleda dobro na vasem licu nije bitno kakvom ste cetkicom nanele.

Da li konturisete lice? Sta koristite od proizvoda? Koji vam je omiljeni?


0 comments:

Makeup
Hair