Krofne,

Najsavrsenije krofne, recept koji uspeva svaki put!

February 11, 2017 Tijana Bosnjakov 0 Comments

Sastojci:

2 jaja
3 dl mleka
100 g margarina
20 g kvasca
3 kasike secera
1 kasikica soli
malo ruma,malo izrendane korice limuna
brasna po potrebi 650-700g
i jos..
ulje za przenje
secer u prahu za posipanje


Priprema:  

1.U malo mlakog mleka razmutiti kvasac,dodati malo secera, malo brasna i ostaviti na toplom da nadodje.

2.Umutiti jaja,dodati secer, so, rastopljeni margarin, nadosli kvasac, rum i koricu limuna.

3. Kad se sastojci sjedine dodati par kasika brasna, izmesati, sipati malo mleka i tako do kraja sipati naizmenicno brasno i mleko. Brasno dodavati postepeno da se umesi glatko testo koje se ne lepi za posudu. Testo treba da bude elasticno i ne treba da se kida kada se kasikom povlaci na gore.

4.Pokriti krpom i ostaviti na toplom mestu da testo udvostruci zapreminu. Nakon toga premesiti ga jos jednom, ali neznije. I ostaviti opet na toplom da narasta.

5.Testo istresti na pobrasnjavljenu povrsinu. Rastanjiti na 1 cm debljine, zatim vaditi krugove casom precnika oko 8 cm. Ostaviti da narastu jos 20 min, posle 10 minuta prevrnuti.

6.U duboku serpu sipati ulje i zagrejati ga. Ulje ne sme da bude prevruce jer ce krofne spolja izgoreti, a iznutra biti zive.

7. Nadosle krofne stavljati u vruce ulje,prevrnute u odnosu na ono kako su stajale na radnom stolu. Strana koja je bila gore ide prva da se przi.




Jos par bitnih stavki:

-Ako nemate rum (kao ja), mozete staviti vrlo malo rakije.
Sa malo alkohola u testu krofne nece upiti puno ulja.
-Morate ispostovati svako narastanje testa, nema zurbe.
-Serpa u kojoj se krofne prze mora biti dublja i mora se sipati dosta ulja kako krofne ne bi dodirivale dno.

Recept je u potpunosti skinut sa sajta http://www.coolinarika.com/recept/793399/

To bi bilo to, meni je uspelo iz prve, nadam se da ce i vama. Prijatno :)


























0 comments:

Makeup
Hair