Kako?

Konturisanje? Kako se to radi ?

February 26, 2017 Unknown 0 Comments


Konturisanje je postalo nezaobilazni deo sminkanja.Kako kod profesionalnih sminkera tako i kod svih devojaka koje su pozelele da istaknu nesto na licu ili sakriju.



Sta je konturisanje ?


Konturiasnje predstavlja igru senkama.Tamnijom bojom od nase standardne boje koze,pod tamnijom mislim tamnijom 2-3 nijanse, sencimo odredjeni deo lica za koji zelimo da bude u drugom planu. Dakle zelimo da taj deo dobije neku dubinu. Zatim hajlajtom sencimo delove koje zelimo da istaknemo.Tako na primer ako zelimo da nam lice bude uze, a jagodice istaknute, sencimo deo ispod jagodicne kosti obicno od kraja uveta pa negde do pocetka usana.Slike govore vise od hiljadu reci pa ako ne shvatate najbolje sta govorim pogledajte slike .
Takodje, kako postoje razliciti oblici lica, tako postoje i razliciti tipovi sencenja.

Kako se to radi ?

Ako imate pribor za konturisanje, mozete da pocnete. Ako niste sigurne sta vam tacno treba, pogledajte ovde.

Uzmite cetkicu i pocnite sa tamnijim konturama. Za pocetak dovoljno je da uzmete vrlo malo boje. Male kolicine su uvek bolje, jer cete vrlo lako dodati jos, a tesko da cete moci da skinete ako preterate. Mozete poceti sa kojom god konturom zelite na licu. Ali ja uvek pocinjem od ove ispod jagodicne kosti. Pocinjete negde oko sredine uveta i nezno sencite duz obraza. Ako vam to ne deluje dovoljno dodajte jos boje. I tako posebno svaku konturu. Ako radite ovo prvi put, nemojte se razocarati ako ne bude uspelo. Konture su tu da ne budu jako vidljive, ali da nameste znatne promene na nasem licu. I kao takve predsavljaju tezak zadatak. Sa njima lice izgleda lepse i prirodnije, ako se pravilno nanesu. Te konture su prirodno na nasem licu, mi ih ne primecujemo. Kada nanesemo puder te senke nestanu. Zato ne odustajte. Za sve je potrebno vreme, ako budete vezbale ne sumnjam da cete uspeti.



Ako ne mozete da prepoznate oblik vaseg lica na slikama, evo jednog standardnog tipa sencenja sa kojim ne mozete mnogo da pogresite. U slucaju da imate malo celo izostavite tamnije konture. U slucaju da vam brada nije istaknuta, vec uvucena,  izostavite konture.



Kako osenciti nos?



Bitno je da ta braon linija oko nosa ne bude jaka. Dakle vrlo tanka slabo uocljiva linija bi trebalo da bude tek na ivicama nosa, zatim oa postaje sve slabija i utapa se boju koze. Bolje receno, mora da bude dobro izblendana, tj razmazana. Ako se uradi pravilno, onda to izgleda ovako kao na slici.


Konturisete li vi lice? 




0 comments:

Makeup
Hair