Nega lica

Kako odrediti tip koze ?

February 05, 2017 Unknown 0 CommentsU periodu puberteta telo prolazi kroz niz promena pa tako i nasa koza.Sekrecija lojnih zlezda uz jos par faktora odredjuje tip nase koze.Osnovni tipovi koze su :
Normalna                  Masna 

Kombinovana 


Suva

Da li znas koji je tvoj tip koze? 
Ako ne znas ili jos uvek nisi sigurna,mozes lako odrediti pomoocu testa koji sledi .

1 korak ciscenje lica 
2 sat vremena pauze 
3 analiza

1 korak: Oprati lice blagim sapunom,bez ikakvih hemikalija,tonika ,micelarnih vodica i slicno 
2 korak: Sat vremena ostaviti lice da ‘’dise’’
3 korak: Analizirati rezultate.Pogledati pod dnevnim svetlom detaljno lice.

-Ako primecujes da ti se celo-nos-brada pomalo sijaju ,pore su u tim delovima prosirene ,takodje ti delovi cesto znaju da budu zahvaceni bubuljicama i mitiserima.dok je ostatak lica suv.Onda je tvoj tip koze sigurno KOMBINOVANI.

-Ako imas neprijatan osecaj zatezanja na kozi ,lice ti je isperutano .Nemas bubuljice .Pore se jako malo vide ili se uopste ne vide.Koza je bleda bez ikakvog sjaja.Onda ti sigurno imas SUVU kozu.

-Ako si primetila da ti je lice prekomerno sjajno,pore su svuda prosirene imas bubuljice i mitisere onda sigurno imas MASNU kozu.


-Normalni tip koze je i najredji,a kod njega nema nikakvih simptoma.Pore se blago vide ,lice je hidrirano i blistavo.Bez ikakvih tragova bubuljica perutanja i slicno .

Svaki od ovih tipova koze ima svoje prednosti i mane .

Tako na primer MASNA koza..zbog preteranog sebuma koji luci koza sporije stari .Da problem su te bubuljice i mitiseti,ali postoje razne kreme a kojima cemo kasnije pricati.A ako ne pre koza s vremenom i godinama luci sve manje sebuma ,uglavnom do 30 u nekim slucajevima 35-e godine.

Normalna koza kao i svaka druga se mora odrzavati.Na primer ako legnete sa sminkom u krevet ne ocekujte tako lepo i blistavo lice sutra dan kada skinete sminku .I normalna koza mora da ima rutinu,hidrataciju ali nije toliko problmaticna kao ostali tipovi.

Suva koza ako se ne odrzava pravilno jako brzo stari.Zato je vazna pravilna nega.Puno hidratacije>bez hladnog vetra u lice.Zastitne kreme i faktori i kad je leto.Pazljiv odabir pudera.
Prednost ove koze je kada je hidrirana(sveze namazana kremom ) izgleda besprekorno.


Kombinovana koza je takodje moze lepo iskontrolisati uz mesavinu proizvoda za suvu i masnu kozu.Dakle na suve delove malo masnija krema,na masne krema na bazi vode .

Da li znate koji ste tip koze?Kada ste prvi put shvatile ?

0 comments:

Makeup
Hair