Zdravlje

Femisan A - biljne kapi

February 18, 2017 Unknown 2 Comments


Malo sam istrazivala po internetu i shvatila da su iskustva o ovim kapima dosta podeljena. Vecina tvrdi da su neverovatne. Dok nekolicina, pak, kaze da su bacanje para i da ne pomazu, nego cak odmazu.

Sta kaze proizvodjac:

-Potpuno su prirodne - bez konzervansa, hormona i veštačkih boja. 
-Deluju povoljno na mikrocirkulaciju u oblasti jajnika, na funkcije jajnika i hormonalnu ravnotežu, regulišu menstrualni ciklus, a svojim spazmolitičkim dejstvom ublažavaju grč materice i olakšavaju bolne menstruacije. 
-Sa uspehom se primenjuju kod različitih vrsta cista na jajnicima, uključujući i endometriotične ciste, te kod policističnih jajnika. 
-Svojim blagim fitoestrogenskim dejstvom zaustavljaju rast mioma i postepeno utiču na njihovo smanjenje, dok ih prisustvo tanina i ahileina čini pogodnim kod produženih i obilnih ciklusa. 
-Zbog svog antizapaljenskog dejstva deluju na smirivanje akutnih i hroničnih upala jajnika i kod pojačanog sekreta. 
-Femisan A zbog povoljnog dejstva na hormonalnu ravnotežu i ovulaciju povećava plodnost kod žena i sa velikim uspehom se koristi kod steriliteta.
- Ove prirodne biljne kapi mogu koristiti devojčice već od prvog menstrualnog ciklusa, nemaju neželjena dejstva i kontraindikacije. Takođe se mogu koristiti i preventivno.




Zasto sam ih ja odabrala ?

Zbog ceste konzumacije lekova, tacnije brufena ,kafetina i svih slicnih koji se koriste da bi se ublazili mentrualni bolovi, moj zeludac je izgubio balans. Sada me bilo kakva pilula koju popijem iritira, stoji mi grlu. Osecam tezinu u zelucu i zbog toga generalno izbegavam lekove, hemiju, pilule i sve slicno.

Pitala sam apotekarku sta mi preporucuje kod bolnih menstruacija, nakon sto sam joj objasnila moj problem, ona mi je dala ove ‘’magicne’’ kapi. Njihova cena varira od apoteke do apoteke. Ja sam ih platila 760 dinara. Prvenstveno mi se dopada sto su biljne. Primetila sam da u sastavu sadrze i mali procenat alkohola. Ne znam za vas, ali meni su babe uvek govorile da kad dobijem uzmem samo malo rakije ili nekog alkohola i nece me nista boleti. Uvek sam se smejala kada mi to kazu, al sad eto mislim mozda i ima nesto u tome .



Upotreba?

U uputstvu za upotrebu stoji da se kapi kod bolnih mentruacija piju par dana ranije 20 kapi 3 puta snevno i u toku mentruacije takodje. 

Moje iskustvo.

Pila sam kapi po uputstvu.Ukus je onako malo kao pelinkovac, ali moze da se razblazi sa vodom tako da nije strasno. Prva mentruacija, bolna. Nikakva razlika. 
Sledeca, takodje. Nakon nje,isto tako. E onda sam odustala. Cetvrti mesec.Nisam ni popila kapi, a nisam ni imala potrebe. Stomak me uopste nije boleo.
Nisam shvatila odmah zasto je to tako. Pa nisam ni sledeci mesec popila i isto me nije boleo stomak. Dok nisam uklavirila.
Nakon toga pocela sam ponovo da ih pijem i pijem ih i dan danas. Cim osetim prve simptome da cu uskoro dobiti. Ujutru kada ustanem i toku dana pre jela popijem po jednu dozu od 20 kapi i ja sam mirna. Sto je najbitnije. Lekove uopste ne pijem. Ova jedna bocica mi traje do 3 meseca. Zeludac me ne boli, stomak me ne boli i ja sam zadovoljna. 



Da li ste probale ove kapi? Kakva su vasa iskustva?

2 comments:

  1. Drago mi je da su ti pomogle, ja ih takođe koristim i jako sam zadovoljna njima. Rešenje za ženske probleme. :)

    ReplyDelete
  2. Upravo tako :) Hvala bogu, pa ne moramo vise da gutamo raznorazne pilule :)

    ReplyDelete

Makeup
Hair