trikovi

5 top gresaka u sminkanju

February 05, 2017 Unknown 0 Comments




Listajuci facebook vidim dosta devojaka koje su inace prelepe, znam ih iz videnja i znam kako izgledaju uzivo, ali na tim slikama izgledaju prljavo, zamazano, previse sminke, preterane obrve ili bez obrva. Jaki ruzevi, jako nasminkane oci, traljavi ajlajeri. Umesto da istaknu svoju prirodnu lepotu, one je prikrivaju. Pa, odlucila sam se da pisem bas iz tog razloga, svima nam ponekad trebaju smernice, sta raditi a sta ne.



1. Previse crne senke na ocima. Znam da svaka od vas zeli da naglasi oci, svi zelimo da nam svi primete oci, ali upravo sa puno crne dobijate suprotan efekat. Oci postaju manje. Crna je jaka boja i treba je koristiti u ogranicenim kolicima.




2. Previse prejakih kontura. Razumem da vam se mozda ne dopada nos ili zelite da vam lice izgleda uze, a jagodice istaknute. Sve je to ok, dok ne preterate. Lice izgleda prljavo kada su svuda unaokolo braon linije i razne neizblendane braon tacke.


3. Preterivanje oko usana. Shvatam da zelite vece usne i znam da mozemo preci malo, toliko da budu vece, ali to bi trebalo da bude neprimetno. Ne mozete staviti karmin svuda oko usana i nadati se da se nece videti. Mozda vam niko nije rekao, ali vidi se.

4. Previse pudera. Toliko devojaka preteruje sa puderom, a cak nema ni potrebu. Razmislite sta toliko zelite da sakrijete na licu da morate da stavite 5 kila pudera? Bubuljice mozete prekriti odgovarajucim korektorom, podocnjake takodje. Da ne spominjem da vecina devojaka na slikama sija, znate sta to znaci, pogresan puder, masna koza. Odredite tip koze na vreme.

5. Prevelike obrve ili obrva bez. Obrve su veoma bitne i dzabe vam sve ako obrve nisu dobre, mogu da pokvare celokupan izgled. Kako pravilno pojacati ili nacrtati obrve, pogledajte ovde. Devojke, sminka nije sminka, a ni lice nije lice, bez obrva. To vam uokviruje lice. To ce vam istaknuti i oci. Ne vidim razlog zasto ne bi imale obrve? Zasto samo par bledih dlacica? Ili polukrug?



Da li ste vi pravile ovakve greske na pocetku?Ili ste mozda vidjale devojke koje ih prave?

0 comments:

Makeup
Hair